Regering Andalusië keurt wolkenkrabber in haven Málaga goed

door admin
Regering Andalusië keurt wolkenkrabber in haven Málaga goed

Het vijfsterrenhotel dat Suites Málaga Port gaat heten, zal worden gebouwd op het platform van de zeedijk Levante tussen de dijk waar de cruiseschepen aanleggen en de jachthaven. Het hotel krijgt vijfsterren en 350 kamers verspreid over 35 verdiepingen. Bovenin komt een panorama restaurant dat open is voor publiek met uitzicht over zee, de baai van Málaga en de stad. De toren zal de complete skyline van Málaga gaan domineren. Als alle volgende stappen goed gaan, zal in 2020 begonnen worden met de bouw. De investering ligt rond de 120 miljoen euro. De Al Bidda Groep uit Qatar zit erachter.

Na dit groene licht van de Junta, moet de afdeling bouwzaken van de gemeente het Plan Especial van de haven aanpassen. Hiervoor zal circa een jaar nodig zijn. Vervolgens is er goedkeuring nodig van de Ministerraad. Dit kan zo’n zes maanden in beslag nemen. Deze goedkeuring is de definitieve stap om de plannen door te laten gaan. Tot slot is er nog een bouwvergunning nodig van de regionale regering. 

In Málaga bestaan er gemengde gevoelens ten opzichte van het hotel. Veel bewoners vinden een wolkenkrabber op die plek een smet op hun uitzicht en het College van Architecten van Málaga uitte in september kritiek op het feit dat het hotel geïsoleerd is van de rest van de stad. Een gebouw op die plek zou een meer duurzame en sociale functie moeten hebben. 

Dit vind je misschien ook leuk