Kaarten voor volgend voorjaar voor Caminito del Rey te koop vanaf 28/11

door admin
Kaarten voor volgend voorjaar voor Caminito del Rey te koop vanaf 28/11

Kaarten zijn altijd slechts voor een periode van drie maanden te boeken. Een jaar vooruit je tripje naar de omgeving van El Chorro of Ardales plannen is er dus niet bij. Dat de kaarten nog steeds snel uitverkocht raken, wijst op het feit dat het wandelpad door de kloof Los Gaitanes nog steeds erg populair is. 

Vanaf februari zal ook het nieuwe bezoekerscentrum geopend zijn. Binnen komt een receptie, een winkel en een boekhandel. Daarnaast is er een zaal voor bijeenkomsten en presentaties. Hier kunnen ook films worden vertoond. Aan de kant waar het gebouw uitkijkt over het stuwmeer komt een cafetaria voor kleine versnaperingen met een terras. Voor de bezoekers van het centrum wordt er eveneens een parkeerplaats gebouwd met ruimte voor 200 auto’s en een plek voor bussen en voor de bus die de bezoekers van de uitgang weer terugbrengt naar de ingang van de Caminito del Rey.

De Caminito del Rey werd in maart 2015 in de huidige staat geopend voor publiek. Daarvoor was het een levensgevaarlijk pad, of liever gezegd, de overblijfselen daarvan, waar alleen maar waaghalzen op durfden. De provincie investeerde flink in de renovatie, zodat het nu een geweldige toeristische attractie is, die bovendien nu helemaal veilig is.

Dagelijks kunnen maximaal 1.100 mensen het pad lopen. Ze worden daartoe elk half uur toegelaten in groepen van ongeveer 50 personen. 

Kaarten zijn hier te boeken en een algemene kaart kost 10 euro. Wil je er een gids bij dan betaal je 8 euro extra en inclusief buskaartje zodat je aan het eind van je route weer terug wordt gebracht naar je auto kost het 1,55 euro meer. 

De Caminito del Rey ligt in Parque Natural del Desfiladero de los Gaitanes. Dit prachtige gebied vind je tussen de gemeentes Antequera, Álora en Ardales. De rivier Guadalhorce stroomt hier door de vier stuwmeren van El Chorro, Guadalhorce, Guadalteba en Gaitanejo. Het water van de rivier heeft dichtbij de plaats El Chorro de kloof Los Gaitanes uitgesleten. 

Hierdoor wandel je – soms op ruim 100 meter hoogte – over een aan de rotswanden bevestigd pad van houten vlonders van ongeveer 1 meter breed door een prachtig landschap. 

Dit vind je misschien ook leuk