Grootste cruiseschip ter wereld komt naar Málaga

door admin
Grootste cruiseschip ter wereld komt naar Málaga

Het gaat om het grootste cruiseschip ter wereld dat op 27 maart aanstaande wordt gepresenteerd aan een internationaal publiek van onder meer reisagenten in de haven van de Zuid-Spaanse stad. Vanaf hier begint het immense schip aan zijn eerste officiële reis. De allereerste vaartocht is dan al achter de rug, aangezien het gevaarte vanaf de scheepswerf STX in Frankrijk naar Málaga moet varen.  

Na Málaga koerst het schip af op de haven van Barcelona waarna het nog zeven dagen op zee zal zijn. Het grootste cruiseschip ter wereld beschikt over meer records, zoals de hoogste glijbaan van tien verdiepingen hoog op een schip, een surfsimulator, een escape room en een Bionic Bar waar robots bartenders vervangen. Er is ook een duplex familie-suite met een eigen bioscoop en een legomuur van vloer tot plafond. Met de komst van Symphony of the Seas is Málaga de enige stad ter wereld waar alle vier mega-cruiseschepen uit de Oasis klasse hebben aangemeerd. Die zijn allemaal eigendom van Royal Caribbean.

Om een idee van de omvang te krijgen: het schip is vijf keer groter dan de Titanic was. Het is 362 meter lang en weegt 227.000 ton. Er kunnen 6.780 passagiers aan boord naast 2.175 personeelsleden. Die worden verspreid over 16 dekken.  

Bij de presentatie in Málaga zijn enkele belangrijke figuren aanwezig, zoals de voorzitter van de havenautoriteit in Málaga, Paulino Plata, de burgemeester Francisco de la Torre, de voorzitter van de provincie Málaga Elias Bendodo en het hoofd van Royal Caribbean Europa, Belén Wanguemert.  

Dit vind je misschien ook leuk