Málaga klaar voor 21e editie internationaal filmfestival

door admin
Málaga klaar voor 21e editie internationaal filmfestival

Opvallend dit jaar is de relatief grote rol die in Málaga is weggelegd voor vrouwelijke regisseurs. 37% van de producties die tijdens het festival worden vertoond zijn geregisseerd door vrouwen. Zij maakten vooral veel documentaires, 11 van de 17. In het officiële gedeelte van het filmfestival zijn 12 films door vrouwen geregisseerd.

Hier wordt gestreden om de belangrijkste prijs van het filmfestival, de Biznaga de Oro. Vorig jaar ging deze naar ‘Verano 1993’ van Carla Simón. Zes films van vrouwelijk regisseurs zijn ‘Ana de día’ van Andrea Jaurrieta; ‘Las distancias’ van Elena Trapé; ‘Los adioses’ van de Mexicaanse Natalie Beristain; ‘La reina del miedo codirigida’ van de Argentijnse Valeria Bertuccelli en Fabiana Tiscornia; ‘Violeta al fin’ van de Mexicaanse Hilda Hidalgo en ‘Mi querida cofradía’ van Malagueña Marta Díaz de Lope. Ook in de jury van het officiële gedeelte nemen vrouwen deel, zoals de actrice Aura Garrido, de regisseur Manane Rodríguez, de schrijfster Marta Sanz en de visagiste Sylvie Imbert. Daarnaast nog de directeur en vicevoorzitter van de Filmacademie Mariano Barroso. 

De openingsfilm op vrijdag is de romantische comedy ‘Las leyes de la termodinámica’ van Mateo Gil. Hier wordt wetenschap toegepast op relaties door expert in fysica en hoofdrolspeler Manel (Vito Sanz). De film sleepte al de prijs voor de beste regie binnen bij het Festival de Miami.  

Tijdens het filmfestival kun je niet alleen films en documentaires bekijken. De hele stad staat in het teken van film en alle aanwezige bedrijven doen er alles aan om filmliefhebbers te behagen met lekker eten. Onder de noemer Cinema Cocina staan er talloze foodtrucks op Plaza Marina en is er een galadiner in Gran Hotel Miramar op 19 april.

Kaartverkoop

Kaarten zijn al sinds donderdag 5 april te koop bij de loketten van Teatro Cervantes van 8:30 tot 14 uur en van 18 tot 20:30 uur. Bij het loket van Cine Albéniz van 16:30 tot 22 uur, via internet en per telefoon: Uniticket 902 360 295 / 952 076 262

Vanaf donderdag 12 april en tijdens het gehele festival staan er mobiele loketten op Plaza de la Merced (8:30 tot 9 uur, 11 tot 22:30 uur), het loket van TEatro Echegaray (van 16 tot 22:30 uur) en Centro Cultural Provincial María Victoria Atencia (16:30 tot 22 uur). 

Meer informatie via de website van het filmfestival.

Dit vind je misschien ook leuk