Kaartverkoop van start voor zomerseizoen Caminito del Rey

door admin
Kaartverkoop van start voor zomerseizoen Caminito del Rey

Er komen direct al zoveel bezoekers naar de website Caminitodelrey.info, dat je om kaarten te reserveren tot wel 12 minuten in de wacht kan worden gezet. Francisco Campano, directeur van Caminito del Rey heeft via een persbericht laten weten dat de verwachtingen, net als in voorgaande zomers, heel positief zijn en dat men verwacht snel het bord ‘vol’ bij alle dagen te kunnen plaatsen.

Wil je dus in juni, juli, augustus, september of oktober de Caminito del Rey bezoeken, reserveer dan zo snel mogelijk hier je kaarten. Een normale toegangskaart kost 10 euro. Daar komt 1,55 euro bij voor de bus die bezoekers van de uitgang van de Caminito del Rey terugbrengt naar het beginpunt in Ardales. De route is namelijk in een richting. Wil je een gids bij je bezoek, dan betaal je 18 euro plus de transfer.

Nederlanders

Sinds de heropening in maart drie jaar geleden hebben een miljoen mensen de Caminito del Rey al bezocht. Hieronder veel mensen uit het buitenland. Uit gegevens van 2017 blijkt dat 65% van de bezoekers van buiten Spanje komt. In totaal ging het om 84 nationaliteiten. Leuk feitje is dat Nederlands de meest voorkomende nationaliteit is van alle niet-Spaanse bezoekers. Daarna volgen Britten, Fransen, Duitsers en Belgen.

De Caminito del Rey is een spectaculair wandelpad dat op bepaalde stukken op 100 meter hoogte door de kloof Los Gaitanes leidt. Het ligt in het beschermde natuurgebied Desfiladero de los Gaitanes in de gemeenten Alora, Ardales en Antequera. De rivier Guadalhorce stroomt door deze kloof na het passeren van de stuwmeren van Guadalhorce, Gualdalteba, Gaitanejo en El Chorro. De wandeling door de kloof is drie kilometer lang en op het smalste punt is de kloof slechts een meter breed. Het beroemdste punt is de hangbrug op een hoogte van 105 meter boven de rivier.

Dit vind je misschien ook leuk