Málaga is even de hoofdstad van de 5G technologie

door admin
Málaga is even de hoofdstad van de 5G technologie

Het 5G forum is de eerste interdisciplinaire bijeenkomst over 5G technologie in Spanje en wordt door de top van het Spaanse bedrijfsleven bijgewoond. Zo is Málaga even de hoofdstad van de nationale technologie. Experts uit de hele wereld spreken over de toekomst van de technologie.

Wereldwijd is er een nieuw draadloos netwerk nodig. De verwachting is namelijk dat er in het jaar 2020 ruim drie keer zoveel apparaten met het internet verbonden zullen zijn. De huidige netwerken kunnen deze toename niet aan. Om te voorkomen dat deze instorten is er een nieuwe oplossing nodig. 5G kan die oplossing zijn.

Een groot voordeel van 5G technologie is een verhoogde overdrachtssnelheid. Hierdoor kunnen gebruikers 4K-Ultra HD bestanden in virtuele- en toegevoegde realiteitvideo’s  sneller up- en downloaden met hun mobiele telefoon.

Tijdens het forum worden ook andere aan internet gerelateerde onderwerpen besproken zoals de belangrijkste toepassingen van deze technologie bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidszorg. Het gebruik van 5G netwerken kan vele levens redden doordat de reageertijd op noodoproepen verkort zal worden. Ook kan het toerisme compleet veranderen als gevolg van de nieuwe technologie. Tevens worden de gevolgen van de introductie van 5G voor het gamen aangekaart, 5G MEDIA en Smart Cities zijn enkele van de vele onderwerpen die besproken zullen worden.

Enkele aanwezige bedrijven zijn Nokia, Axión, Samsung, Telefónica, Vodafone en Ericsson. Ook de overheid is vertegenwoordigd en zal de status van het nationale plan van spreiding van het 5G netwerk toelichten. Dit wordt in juni gepresenteerd bij de Europese Raad.

Dit vind je misschien ook leuk