Haai van drie meter gespot in Fuengirola

door admin
Haai van drie meter gespot in Fuengirola

Dit schrijft de krant Sur. Bij het alarmnummer 112 kwamen rond 13 uur verschillende telefoontjes binnen van verontruste mensen die een haai hadden zien zwemmen. Daarop werden de lokale politie en de Guardia Civil gewaarschuwd. Strandwachters hesen direct de rode vlag waarmee het verboden is om in de zee te zwemmen. Ondertussen ging men de zee op om de haai te vinden.

Volgens de noodhulpdienst 112 werd er later op zondag opnieuw een haai gezien, ditmaal voor het strand van de aangrenzende wijk Los Boliches. Vermoedelijk gaat het om hetzelfde exemplaar, aangezien de haai in westelijke richting zwom.

Later op zondag werd de haai in de jachthaven van Fuengirola gesignaleerd. Er is nog geen nieuws of de haai gevonden is, maar sinds 16:30 wappert weer de gele vlag langs alle stranden van de Zuid-Spaanse kustplaats. Op sociale media circuleren diverse video’s en foto’s van het dier.

Volgens experts van Aula del Mar Málaga, die zich op het beschikbare foto- en videomateriaal baseren, gaat het om een Prionace glauca ofwel een blauwe haai. ‘Hoewel die gevaarlijk kunnen zijn, is het een anekdotisch feit’, zegt dit onderzoekscentrum naar zeeleven op twitter.

Haaien in de Middellandse Zee

Er komen tientallen haaiensoorten voor in de Middellandse Zee en die zijn doorgaans ongevaarlijk. Lees voor meer informatie hierover het artikel ‘Ook witte haaien langs de Spaanse kust‘. Wel zijn er af en toe nieuwsberichten van mensen die vermoedelijk door een haai zijn gebeten. Volgens experts gaat het dan om een wegens ziekte of angst gedesoriënteerd exemplaar. Toch nemen veiligheidsdiensten geen risico, zoals vandaag in Fuengirola door mensen uit de zee te houden en het dier proberen op te sporen.

Dit vind je misschien ook leuk