Vier wandelaars gered tijdens hun riverwalk in Benahavís

door admin
Vier wandelaars gered tijdens hun riverwalk in Benahavís

De kliffen waren bedekt met mos en erg glad, waardoor er gespecialiseerde reddingsmedewerkers nodig waren. Om 22 uur donderdagavond waarschuwde de groep via het noodnummer 112 dat ze hulp nodig hadden. Ze zaten vast in het laatste steile stuk van de rivier Guadalmina. Deze is in de wijde omgeving erg populair om ‘river walks’ in te ondernemen. 

Mensen van het alarmnummer 112 waarschuwden de brandweer van Marbella, de Guardia Civil en de speciale onderwaterreddingsdienst GEAS. Hulpwerkzaamheden duurden tot 3 uur in de nacht toen het de reddingswerkers eindelijk lukte de twee mannen en twee vrouwen van 22 en 23 jaar uit hun benarde positie te bevrijden. Ze werden uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis Costa del Sol in Marbella. Een wandelaar vertoonde lichte symptomen van hyperthermie, de zwangere vrouw werd eveneens gecontroleerd en een andere wandelaar moest onderzocht worden vanwege een hartafwijking.

River Walk of Canyoning

De Guadalmina rivier loopt vanuit de bergen achter Benahavís door de Angosturas kloof richting zee. Deze route is erg populair met name in het voorjaar en in de zomermaanden om de activiteit canyoning uit te voeren. De combinatie van wandelen, zwemmen, glijden, klauteren en springen in een prachtige natuurlijke omgeving is vooral op warme dagen erg aantrekkelijk. 

De wandeling start bij de Charco de las Mozas en duurt ongeveer drie uur als je hem volledig wilt afleggen. Onderweg passeer je nog Charco de los Tubos, een poel die populair is onder lokale bewoners om zich op te frissen en als alternatief voor de stranden. Hoewel de route niet heel moeilijk is, dien je wel in goede conditie te zijn. 

Dit vind je misschien ook leuk