Grote brand bij Ceuta drijft een paar honderd mensen uit woningen

door admin
Grote brand bij Ceuta drijft een paar honderd mensen uit woningen

De plaatselijke brandweer riep hulp in van collega’s op het vasteland, dat slechts op 14 kilometer afstand aan de overkant van de Straat van Gibraltar ligt. Het vuur brak uit op de vroege zaterdagmiddag in de heuvels van García Aldave, een beschermd vogelgebied. De vlammen kwamen snel dichterbij de bewoonde wereld.  

De brandweer sommeerde een paarhonderd personen hun woningen te verlaten in de wijken Serrallo en Cabrerizas in Ceuta. Circa veertig brandweerlieden werkten aan het doven van het vuur samen met veiligheidsagenten en leden van het Rode Kruis. Er worden ook brandweermannen die op verlof zijn opgeroepen mee te komen helpen. Ook de militaire hulpdienst UME staand standby voor het geval dat nodig blijkt te zijn.

Het gaat om een van de zwaarste branden in de recente geschiedenis van de Spaanse gemeente. De vrij sterke westenwind bemoeilijkte de bluswerkzaamheden aanzienlijk. Even leek de brand namelijk onder controle voordat deze in alle hevigheid weer uitbrak en vlammen verder konden op hun vernietigende tocht dankzij de bomen die op hun weg als voedsel dienden, zo schrijft de krant El Faro de Ceuta. Ook zat de brandweer op een gegeven moment zonder water en waren vrachtwagens met water nodig om te blussen. 

De toegangswegen tot Ceuta zijn tijdelijk afgesloten voor verkeer om de bluswerkzaamheden te bespoedigen.

Dit vind je misschien ook leuk