Strandbezoekers in Spanje zien tientallen bootvluchtelingen aan land komen

door admin
Strandbezoekers in Spanje zien tientallen bootvluchtelingen aan land komen

Bij het alarmnummer 112 van Andalusië kwam zaterdag om 13 uur een melding binnen over een naderende boot met migranten in de zone van de vuurtoren van Trafalgar. Vanuit het noodnummer werden de kustwacht, de Guardia Civil, de lokale politie en de ambulancedienst gewaarschuwd.

Alleen al op deze zaterdag heeft de Spaanse kustwacht in het water rond de Straat van Gibraltar 238 personen gered die op 13 verschillende boten de Spaanse kust probeerden te bereiken.

Tot zover dit jaar is het 21.000 migranten gelukt in Spanje aan te komen via de Middellandse Zee. Dat is hetzelfde aantal als dat vorig jaar in het hele jaar Spanje bereikte, zo blijkt uit gegevens van de Verenigde Naties.

Volgens de internationale organisatie voor migraties (OIM) komt één op elke 70 migranten daarbij om het leven. Bij hun poging Spanje te bereiken zijn in de loop van 2017 al 304 migranten verdronken of vermist geraakt (tot 26 juli).

In de hele Middellandse Zee gaat het om 1.500 mensen die zijn verdronken of vermist tijdens hun poging om Europa te bereiken. De route tussen Libië en Italië is de meest dodelijke. Daar komt één op elke 19 personen om het leven.

Inmiddels is Spanje Italië voorbijgestreefd als voorkeursbestemming.

Dit vind je misschien ook leuk