Nieuwe wandelroute om streek La Axarquía in Málaga beter te leren kennen

door admin
Nieuwe wandelroute om streek La Axarquía in Málaga beter te leren kennen

De nieuwe route zal ‘Ruta de los Puentes’ (route van de bruggen) gaan heten en ‘pequeño recorrido’ (PR) als aanduiding krijgen. Via de route zullen wandelaars de geschiedenis van en de natuur rond zeven gemeenten in de streek Axarquía beter leren kennen. Het gaat om Alcaucín, Canillas de Aceituno, Sedella, Salares, Canillas de Albaida, Árchez en Arenas. Met de Ruta de los Puentes hoopt de provincie ook meer bezoekers naar de dorpjes te trekken.

De Ruta de los Puentes zal 50 kilometer beslaan via wandelpaden die onder de noemer pequeño recorrido (PR) vallen, lokale wandelpaden (senderos locales SL) en delen van de grote provinciale route Gran Senda de Málaga.

Om de route te kunnen openen wordt 150.000 euro geïnvesteerd. Dit geld wordt besteed aan de schoonmaak en het vrijmaken van de paden en het aanbrengen van informatieborden en bewegwijzering en deze bovendien aan te passen aan Europese regelgeving.

De naam van de route is te danken aan het feit dat je er vijf bruggen tegenkomt op de nieuwe gedeeltes en men voorziet in de bouw van vier nieuwe bruggen en een pad dat bestaat uit loopplanken langs een ‘acequia’ (waterweg).

In eerste instantie zullen er vijf etappes zijn: van Alcaucín naar Canillas de Aceituno; van Canillas de Aceituno naar Sedella; van Sedella naar Salares; van Salares naar Canillas de Albaida en van Árchez naar Arenas.

La Axarquía

De Axarquía is een landelijke streek ten oosten van Málaga die bekendstaat als de boomgaard van de provincie. Er worden veel olijven, amandelen, avocado’s en mango’s geteeld. Kleine dorpjes, waarvan Comares, Cómpeta en Frigiliana de bekendste zijn, liggen omringd door boerenbedrijven en groene akkers. Vélez-Málaga is de ‘hoofdstad’ van de streek. Een zeer authentiek Spaans stadje met een mooie historische kern. 

Dit vind je misschien ook leuk