Peuter Julen stierf korte tijd na zijn val in put aan ernstige verwondingen

door admin
Peuter Julen stierf korte tijd na zijn val in put aan ernstige verwondingen

Uit de autopsie blijkt dat het jongetje op 13 januari niet lang na zijn val aan zijn verwondingen is overleden. Dit meldt het Spaanse persbureau Europa Press. De autopsie nam ruim vijf uur in beslag. Men wacht nog op de resultaten van aanvullende onderzoeken die worden uitgevoerd door het Toxicologisch Instituut in Sevilla. 

Uit de autopsie blijkt volgens Europa Press dat het lichaam van het jongetje verschillende zware verwondingen vertoont die gelijktijdig zijn opgetreden. Het gaat om wonden en kneuzingen die verenigbaar zijn met een val in de put met een diameter van slechts 25 centimeter. Men heeft ook zwaar hoofdletsel vastgesteld. Persbureau Efe wijst er bovendien op dat op basis van de het forensische rapport blijkt dat het jongetje met zijn voeten naar beneden en zijn armen gestrekt boven het hoofd is gevallen. Het jongetje is op zondagmiddag in de uren na de val overleden. Dezelfde dag dat de enorme reddingsoperatie naar hem van start ging. Deze nam 13 dagen in beslag. 

De ouders van Julen worden door familie, vrienden en buurtbewoners gesteund in het rouwcentrum in El Palo, op slechts tientallen meters van hun woning. Het gebouw wordt omringd door politie. Sinds het nieuws over de dood van Julen bekend is, wordt internet overspoeld met steunbetuigingen aan het ouderpaar, dat twee jaar geleden het oudere broertje van Julen verloor aan een hartinfarct.

Ze werden daar gecondoleerd door Elias Bendodo, minister van Binnenlandse Zaken van de Junta de Andalucía, de minister van Onderwijs en Sport, Javier Imbroda, de burgemeester van Málaga, Francisco de la Torre, de voorzitter van de Provinciale Staten Francisco Salado en de voorzitter van de provinciale brandweer, Francisco Delgado Bonilla. 

Om 11 uur op zaterdagochtend werd een emotionele minuut stilte gehouden in Málaga als uiting van medeleven en steun voor de familie. Burgemeester De la Torre heeft drie dagen rouw afgekondigd. 

Dit vind je misschien ook leuk