Programma Droomhuis gezocht in Andalusië op vrijdag 1 februari

door admin
Programma Droomhuis gezocht in Andalusië op vrijdag 1 februari

Sybrand Niessen, de sympathieke presentator van het programma, neemt de kandidaten mee op een zoektocht naar geschikte huizen in Spanje. In deze aflevering maakt de kijker kennis met Jildou en Gerrit-Jan. Zij zoeken rust en ruimte in een natuurlijke omgeving, om zoveel mogelijk te genieten van het milde klimaat en het buitenleven.  

In de uitzending worden twee huizen bezocht in de prachtige Lecrín Vallei. Daar is het dankzij een microklimaat het hele jaar door goed toeven. De dorpen lenen zich er bij uitstek voor om te genieten van het goede Spaanse leven dat hier nog zo alomtegenwoordig is, net als in vele andere pittoreske Andalusische dorpen.

In de vallei kun je urenlang dwalen langs de sinaasappelboomgaarden en – als je de taal machtig bent – kletsen met de uiterst gastvrije bevolking. In de verschillende bars en gezellige restaurantjes worden lokale gerechten geserveerd en kun je genieten van de uitstekende tapas. Wist je dat in de provincie Granada en dus ook in de Lecrín Vallei bij ieder drankje een gratis tapa wordt geserveerd?

Afstanden en bereikbaarheid

De Lecrín Vallei ligt heel centraal ten opzichte van steden, strand en luchthavens. Binnen een half uur rijden noordwaart sta je in de stad Granada, met het wereldberoemde Alhambra. Rijd je dezelfde tijd richting het zuiden, dan sta je al op een van de mooie en nog authentieke stranden van de Costa Tropical. De bekendste plaatsen aan deze relatief ongerepte kust zijn Salobreña, Almuñecar en het prachtige La Herradura. Het natuurgebied van de Alpujarras is ook slechts een kwartier rijden en binnen 55 minuten sta je onder aan de liften van het Sierra Nevada skiresort. De luchthaven van Málaga bereik je in ruim een uur rijden en het vliegveld van Granada ligt op 35 minuten.

Activiteiten

De Lecrín Vallei is zeer geschikt voor actieve vakantiegangers. Zo zijn de goede wegen een walhalla voor wegwielrenners en liggen er ontelbare paden en routes om te wandelen, mountainbiken, paardrijden en voor trail-running.

Op zoek naar uw droomhuis?

Voor deskundig advies over een huis kopen in de de omgeving van de Lecrín Vallei kun je terecht bij de Nederlandse makelaar Danielle Gouwens van het internationale makelaarskantoor At Home in Andalusia. Zij kent de huizenmarkt daar als geen ander en is al 16 jaar een betrouwbare partner voor mensen die de grote sprong wagen om te emigreren of een investering overwegen in de huidige aantrekkelijke vastgoedmarkt.

Danielle Gouwens geeft niet alleen advies over het aankopen van een huis maar begeleidt kopers in het Nederlands van A to Z gedurende het gehele aankoopproces  van de eerste verkenning tot aan de overdracht en ver daarna. Ook kunt u bij haar terecht voor bijvoorbeeld het aanvragen van een NIE-nummer, het openen van een bankrekening en het verkrijgen van een hypotheek. Op de website vindt u een ruime selectie van koophuizen in de Lecrin Vallei. Kijk voor meer informatie op de website www.athomeinandalusia.com  of bel +34 958 793 965.

Aflevering 5 van Droomhuis gezocht wordt uitgezonden op vrijdag 1 februari om 21.30 uur op NPO 1.

Dit vind je misschien ook leuk