Grote politieoperatie in Zuid-Spanje om drugsbende op te rollen

door admin
Grote politieoperatie in Zuid-Spanje om drugsbende op te rollen

Ruim vijfhonderd agenten uit het hele land werkten mee aan de operatie waaraan al maanden is gewerkt. De politie maakte gebruik van roadblocks, helicopters en boten en voerde 36 huis- en bedrijfszoekingen uit. De focus lag op de plaats La Linea de la Concepción, de grensgemeente met het Britse gebiedsdeel Gibraltar. De hele stad was op een gegeven moment omsingeld door roadblocks van de politie.

Hier is de Castañitas drugsbende actief. Misdaden gepleegd door leden hiervan domineren de grensstad en de bende controleert volgens de politie 70 procent van alle hasj uit Marokko die via de Straat van Gibraltar naar Spanje wordt vervoerd. Volgens het Spaanse minsterie van Justitie komt 40 procent van alle drugs in Spanje binnen via de provincie Cádiz. 

Alfonso Rodríguez Gómez de Celis van de regering van Andalusië waarschuwde met name jongeren in zijn regio met de woorden ‘We zullen niet stoppen tot we de laatste drugshandelaren in Zuid-Spanje hebben opgepakt. Iedereen die samenwerkt met de drugsmaffia eindigt in de gevangenis’.

Dit vind je misschien ook leuk