Gemeente lanceert merk Agua de Málaga’ ter promotie kraanwater

door admin
Gemeente lanceert merk Agua de Málaga' ter promotie kraanwater

Het initiatief is afkomstig van de gemeente in samenwerking met het waterbedrijf en de zuiveringsinstallaties van El Atabal die de zuivering voor het kraanwater in de provinciehoofdstad verzorgt. Francisco de la Torre, burgemeester van Málaga, benadrukte bij de presentatie van het merk dat het water van Málaga erg gezond is en van maximale kwaliteit. Er worden de beste gezondheidscontroles op uitgevoerd, het is goedkoop en milieuvriendelijk. De la Torre werd vergezeld door de wethouder Duurzaamheid en Milieu, José del Río. 

In de campagne wordt de slogan ‘kwaliteit uit je kraan’ gebruikt en de gemeente wil ermee bewerkstelligen dat mensen vaker voor kraanwater kiezen in plaats van flessenwater te kopen bij de supermarkt. De gemeente wijst er opnieuw op dat sinds de waterzuiveringsinstallatie van El Atabal in gebruik werd genomen in 2005 het kraanwater in Málaga van uitstekende kwaliteit is. 

Met het merk ‘Agua de Málaga’ wil men meer identiteit aan het kraanwater geven zodat het in de ogen van de burgers waardevoller wordt. Hetzelfde is gedaan in andere steden, zowel binnen Spanje als daarbuiten, onder het mom van de beweging ‘progrifo’ ofwel ‘pro-kraan’. In Andalusië zijn hetzelfde type initiatieven genomen in Sevilla, Córdoba, Granada, Cádiz en Jaén.

De watervoorziening voor de bijna 600.000 inwoners van Málaga wordt geleverd uit negen verschillende bronnen: de stuwmeren van Guadalhorce (Conde del Guadalhorce, Guadalteba en Guadalhorce), de stuwmeren Casasola, El Limonero en Pilones en de stroomgebieden van de rivier Aljaima en de putten Aljaima en Fahala.

Het water dat in Málaga uit de kraan komt is onderhevig aan dagelijkse analyses. De resultaten hiervan met parameters zoals geleidbaarheid, pH, chloriden, troebelheid, hardheid, natrium, coliforme bacteriën en vrij achtergebleven chloor worden dagelijks gepubliceerd op de website van Emasa.

Dit vind je misschien ook leuk