Spaanse dierenpartij roept op tot grote demonstratie tegen stierengevechten

door admin
Spaanse dierenpartij roept op tot grote demonstratie tegen stierengevechten

PACMA (Partido Animalista Contra el Maltrato Animal) roept op tot een volledige afschaffing van alle spektakels waarbij stieren zijn betrokken, zoals stierengevechten in arena’s en stierenrennen zoals de beroemde tijdens de San Fermín-feesten in Pamplona.

De partij heeft een manifest opgesteld met tien punten waarmee onder meer wordt opgeroepen tot een verbod op jagen, een verbod op het gebruik van dieren in circussen, dierentuinen en waterparken en tot het instellen van maatregelen ter bevordering van de veiligheid en het welzijn van dieren in Spanje. 

Onder de hashtag #SevillaAntiTaurina voert PACMA campagne voor een zo groot mogelijke opkomst, want de stad mag niet bekendstaan als de wieg van de Spaanse dierenmishandeling. In Spanje staat Sevilla bekend als de hoofdstad van de ’tauromaquia’ maar dit gaat volgens de partij ten koste aan het imago van de stad ‘van geschiedenis, licht, vreugde en historisch erfgoed’.

‘We hebben de ferme doelstelling om deze constante keten van dood en lijden van dieren op onze pleinen te beëindigen. De pijn van een dier kan niet het embleem zijn van een fatsoenlijk land. Sevillanen willen niet meer dat hun stad het wereldwijde epicentrum is van dit wrede spektakel’, aldus staat in de oproep voor de demonstratie te lezen. 

Dit vind je misschien ook leuk