Meerdere expats aan Costa del Sol slachtoffer van zakkenrollers in Mercadona

door admin
Meerdere expats aan Costa del Sol slachtoffer van zakkenrollers in Mercadona

Zeker zes Britse klanten vertelden tegen de Britse krant hoe ze ten prooi zijn gevallen aan zakkenrollers in het filiaal in La Cala de Mijas (Málaga). Volgens hen hebben zakkenrollers eveneens in andere vestigingen langs de kust winkelende expats tot doelwit. 

Zo zou de 55-jarige Dee March uit Portsmouth tot twee keer toe in tien dagen tijd in dezelfde Mercadona-vestiging zijn beroofd van een paar honderd euro. Volgens March bood de supermarkt haar niet eens een kantoortje aan om de politie te bellen, nadat zij het personeel had verteld wat haar was overkomen.

‘De vrouwelijke supermarktmanager leek het niets te interesseren, ik was sprakeloos’. De eerste keer werd haar tas met daarin 180 euro aan cash geld, een paar bankpassen en creditcards gestolen. De tweede keer ontvreemden ze een paar ‘onbetaalbare herinneringen’ aan haar dochter die drie jaar geleden stierf.

Een ander slachtoffer vertelde tegen de Olive Press dat twee vrouwen haar tas en mobiele telefoon hebben gestolen. ‘Ik realiseerde me direct wat er was gebeurd en rende naar een medewerker. Hij keek vervolgens toe hoe de twee vrouwen de supermarkt uitliepen en deed niets om hen te stoppen.’ Tegen de tijd dat het slachtoffer buiten was, waren de dievegges al in een wachtende auto gestapt en weggereden.

Laureen Pye, eveneens Brits zei vorig jaar in november slachtoffer te zijn geworden van een zakkenroller in dezelfde supermarkt. ‘Ik had een grote grote plastic zak bij me met een beddensprei en daaronder mijn tas en heb geen idee hoe de dief mijn tas heeft kunnen pakken zonder dat ik dat doorhad’.

Het vierde slachtoffer vertelde dat ze door twee Oost-Europese mannen werd gerold terwijl een derde man haar afleidde met een vraag over het suikerniveau in brood. ‘Ik neem nooit mijn tas mee als ik boodschappen ga doen. Alles wat ik nodig heb zit in mijn zakken’, zei ze.

Teresa Jane Sykes zegt gerold te zijn in een Mercadona-filiaal vlakbij Coín. Dit filliaal weigerde haar beelden van de beveiligingscamera’s te tonen ondanks dat ze er zeker van was dat ze daarmee haar dief kon identificeren. ‘Zelfs de Guardia Civil in Coín weigerde me toegang te geven tot die beelden. Ze kwamen er nooit op terug en dat terwijl Mercadona de beelden niet kan bekijken zonder authorisatie van de politie.’

Afdoende beveiligingsmaatregelen

Ondanks de diverse klachten hield een woordvoerder van Mercadona vol dat de huidige beveiligingsmaatregelen afdoende zijn. Hij voegde daaraan toe dat het bedrijf geen extra camera’s zal plaatsen, hekken bij de kassa of extra beveiligingsagenten zal aannemen. ‘Als we een aangifte van diefstal ontvangen dragen we beelden van de beveiligingscamera’s over aan de politie. Die doet daar vervolgens hun ding mee.’

Dee March besloot naar aanleiding van de reactie van de supermarkt op wat haar is overkomen voortaan elders haar boodschappen te gaan doen. 

Dit vind je misschien ook leuk