Oplichters-alert aan de Costa del Sol

door admin
Oplichters-alert aan de Costa del Sol

Een slachtoffer in Marbella waarschuwde de politie nadat – na vertrek van de zogenaamde inspeccteur – ontdekte dat zijn waardevolle spullen waren gestolen. Agenten konden zijn getuigenis koppelen aan vijf andere incidenten in dezelfde regio en de betreffende dief in de boeien slaan. De man won het vertrouwen van zijn potentiële slachtoffers als controleur van de elektriciteitsmeter en sloeg eenmaal binnen zijn slag bij voornamelijk oudere mensen die alleen wonen. 

Het is niet de eerste keer dat mensen op deze of soortgelijke wijze worden opgelicht. De politie raadt mensen dan ook aan nooit de voordeur te openen voordat er een officiële identiteitskaart getoond kan worden en meldt daarbij dat elektriciteitsbedrijven routinecontroles doorgaans per brief of sms aankondigen. In geval van twijfel kun je volgens de politie altijd je elektriciteitsbedrijf bellen, maar nooit via het nummer dat de ‘inspecteur’ je geeft. ‘Bij twijfel, niet open doen’, benadrukte de politie in de lokale Spaanse media. 

Dezelfde praktijken gebeuren ook regelmatig met controleurs die zogenaamd je gasflessen komen controleren op juist gebruik. Weet dat als je gebruik maakt van ‘bombonas de butano’ (de gasflessen van  Repsol, Cepsa of Galp) deze nooit periodiek worden gecheckt en je daar zelf het initiatief voor moet nemen. 

Dit vind je misschien ook leuk