Wat zijn overlijdensrisico- en uitvaartverzekeringen?

door admin
Wat zijn overlijdensrisico- en uitvaartverzekeringen?

De overlijdensrisico- en uitvaartverzekeringen worden nog wel eens door elkaar gehaald. Hieronder volgt een korte uitleg van wat deze verzekeringen nu precies inhouden en waarom het raadzaam is deze af te sluiten.

Overlijdensrisicoverzekering (ORV)  

Dit is een verzekering waarbij er een bedrag wordt uitgekeerd bij overlijden. Hiermee voorkomt u dat uw nabestaanden in financiële problemen raken. Op die manier kunnen zij aan de economische verplichtingen blijven voldoen. Denk hierbij aan hypotheek- of huurlasten, maar ook de kosten die kunnen voortvloeien uit de erfenis die ze ontvangen (bv. successierechten). De uitkering van een ORV wordt doorgaans vrij snel uitgekeerd, terwijl bankrekeningen soms maandenlang geblokkeerd worden.

De overlijdensrisicoverzekering wordt vaak verward met een levensverzekering. Bij een levensverzekering wordt er een bedrag uitgekeerd bij het in leven zijn op een bepaalde leeftijd en dit geld gaat dus doorgaans naar de verzekerde zelf. Dit in tegenstelling tot de overlijdensrisicoverzekering. Dan wordt er een bedrag uitgekeerd bij overlijden en gaat de uitkering dus naar de begunstigde op de polis.

Uitvaartverzekering

Bij een uitvaartverzekeringverzekering zijn het niet zozeer de kosten van de begrafenis of crematie die vergoed worden die deze verzekering aantrekkelijk maakt, maar met name de zorgen die uit handen worden genomen (denk bijvoobeeld aan de papierwinkel die hierbij komt kijken). Op die manier kunnen de nabestaanden zich concentreren op een mooi afscheid. Ook geeft deze polis dekking voor repatriëring en het opstellen van een testament (ook “living will”).

Actie

Wanneer u vóór 25 juni 2019 een overlijdensrisico- of uitvaartverzekering afsluit met een minimum jaarpremie van respectievelijk €200,- en €180,-, ontvangt u als bestaande klant van Liberty €60,- cashback en als nieuwe klant €30,-.

Meer weten over deze actie van Hypotienda en de voorwaarden? Vraag dan een vrijblijvende offerte op via onderstaande link!

https://www.spanjeverzekering.com/offerte.html

Dit vind je misschien ook leuk