Vakantie vieren in Málaga met de mooiste routes

door admin
Vakantie vieren in Málaga met de mooiste routes

Als je tijdens je vakantie even genoeg hebt van het strand of de zon is een leuke optie er met de auto op uit te gaan. Kies voor een mooie route die je langs verschillende bezienswaardigheden leidt. Airco aan en rijden maar! Hieronder lichten we een aantal interessante routes voor je uit. 

Autoverhuur in Spanje

Voor het verkennen van de omgeving tijdens je vakantie heb je wel een auto nodig. Waar kun je die nu het beste huren in Malaga? Veel luchtvaartmaatschappijen bieden bij het boeken van een ticket al mogelijkheden aan voor autohuur. Toch zijn er ook andere opties als je nog even wilt wachten en later pas wilt beslissen. Auto Europe is een website waarop alle grote aanbieders van huurauto’s in verschillende Europese landen met elkaar worden vergeleken. Zodoende kan Auto Europe je de beste prijzen bieden en de interessantste aanbiedingen. Via de website boek je ook campers, luxe auto’s, terreinwagens en kom je in aanmerking voor speciale aanbiedingen of upgrades. En nu de routes:

Witte dorpen van de Axarquía

De streek Axarquía ligt in het oosten van de provincie Málaga en wordt ook wel de fruitboomgaard van Zuid-Spanje genoemd. Er heerst een tropisch microklimaat zodat er avocado’s, mango’s en chirimoya’s groeien. De streek heeft dankzij die teelt een erg groen uiterlijk. Verspreid in het agrarisch aandoende en glooiende landschap direct achter de kust liggen parels van dorpjes zoals Cómpeta, Comares en Frigiliana. Rijd vanaf Málaga door de Montes de Málaga naar Comares, daal vandaar af naar Benamargosa, Canillas de Aceituno, Sedella en Salares naar Cómpeta. Als je daar via de A7007 en de MA5105 doorrijdt naar Frigiliana kom je langs El Acebuchal. Dit was decennialang verlaten, maar is door de kleinzoon van een voormalige inwoonster weer opgebouwd en vormt nu een geliefde rurale bestemming. Voor je weer aan de kust belandt, passeer je nog Frigiliana, hét witte dorp bij uitstek met veel gezellige bars en restaurantjes en een keur aan kunstgaleries, ambachtelijke winkeltjes met leuke souvenirs.

Met de auto naar de Caminito del Rey

Als je de Caminito del Rey wilt bezoeken, kom je door de prachtige omgeving rond de stuwmeren van Guadalhorce en Guadalteba bij de plaatsen Ardales en El Chorro. Of je het beroemde pad door de kloof nu wel of niet bewandelt, een ritje vanuit die omgeving richting Antequera is dankzij het schitterende landschap waar je dan doorheen komt een lust voor het oog. Je rijdt langs de noordkant van het park El Torcal met een surrealistisch, door de natuur geboetseerd landschap vol grillige rotsformaties, je kunt onderweg het wolvenpark bezoeken en tot slot even bijkomen in Antequera zelf. Dit heeft een prachtige oude kern met een mooi Moors fort, tientallen religieuze gebouwen en drie bijzondere prehistorische grafmonumenten die door Unesco zijn bijgeschreven als werelderfgoed.

Omgeving van Ronda

Vanuit het beroemde kloofstadje Ronda zijn diverse mooie dorpen te bezoeken. Voor welke je ook kiest, de route erheen is schitterend. Allereerst kun je noordwaards naar Setenil de las Bodegas rijden. Dit kleine plaatsje werd deels uit rotsen gehakt zodat er leuke straatjes zijn waar enorme overhangende rotsen voor de in de zomer zeer noodzakelijke schaduw op de eronder gelegen terrasjes zorgen. Eveneens ten noorden van Ronda liggen de ruïnes van Acinipo. Deze Romeinse resten bestaan uit een nog prachtig bewaard gebleven Romeins theater dat dramatisch midden in een verlaten landschap ligt. Rijd je richting het westen dan is het eerste leuke dorpje Algodonales. Vlakblij ligt bergdorpje Grazalema en als je van daaruit richting Zahara de la Sierra rijdt, kom je langs Puerto de las Palomas met mooie vergezichten over het landschap dat relatief groen is dankzij een microklimaat en de kloof Garganta Verde. In Zahara de la Sierra kun je het mooie kasteel beklimmen voor nog meer fabelachtige uitzichten over de omgeving. Heb je het erg warm gekregen, neem dan een duik in het stuwmeer bij recreatiegebied La Playita.

Serranía de Ronda

Vanuit de westelijke Costa del Sol (Marbella en Estepona) is de Serranía de Ronda goed te bereiken. Dit grenst aan het nationale park Sierra de las Nieves en ligt bezaaid met piepkleine dorpjes, waaronder het voormalige smurfendorp Júzcar. De smurfen zijn er vanwege een intellectuele eigendomskwestie weg, maar het dorpje is nog steeds helemaal blauw en ligt in een bosrijke en dus schaduwrijke omgeving. De weg vanaf Marbella naar Ronda is een van de meest bochtige wegen van Spanje en leidt door een prachtig landschap. Ga linksaf richting Igualeja, rijd door naar Pujerra, dan via Júzcar naar Faraján en Alpandeire. Dit gebied is in de herfst prachtig als alle loofbomen, waaronder veel kastanjebomen, ‘in brand staan’ en hun schitterende herfstkleuren aannemen. Op het menu in de lokale restaurants staan veel gerechten waarin kastanjes zijn verwerkt.

Dit vind je misschien ook leuk