Grootste zomerferia van Zuid-Spanje weer van start!

door admin
Grootste zomerferia van Zuid-Spanje weer van start!

Woensdagavond14 augustus gaat de feria van Malaga weer van start met het traditionele vuurwerk op de stranden van La Malagueta. Dit jaar zal tijdens de 18 minuten durende vuurwerkshow maar liefst 1.2 ton vuurwerk afgestoken worden die met behulp van de laatste technologie op dit gebied vorm zullen geven aan een onvergetelijk spektakel van licht en geluid.

De feestelijkheden zullen vanaf donderdag iedere dag om 12 uur beginnen in het centrum van Malaga, waar op de pleinen artiesten zullen optreden en bars (live) muziek ten gehore mogen brengen tot 18 uur. Daarna verplaatsen de feestelijkheden zich naar het feriaterrein aan de rand van Malaga, waar om half 10 ’s-avonds 2.5 miljoen lampjes zullen oplichten en de muziek tot 6 uur ’s ochtends door zal gaan.

De feria van Malaga duurt maart liefst 10 dagen, tot 24 augustus, en zal worden opgeluisterd door vele artiesten van nationale faam. Vanaf het weekend worden hoge temperaturen voorspeld daar er aanwijzingen zijn dat de warme landwind Terral dan weer zal opsteken.

De burgemeester van Malaga, Francisco de la Torre, heeft enkele regels speciaal voor de feria uitgevaardigd. Zo is het op basis van een kledingvoorschrift niet toegestaan de festiviteiten met ontbloot bovenlichaam te bezoeken, dit uit hygiënische overwegingen en respect voor de medemens aldus de burgemeester.

Verder zijn er beperkingen op de verkoop van alcohol voor de consumptie op straat. Extra camera’s zullen op drukke punten geïnstalleerd worden om de veiligheid van eenieder te waarborgen. De gemeente verzoekt zoveel mogelijk gebruik te maken van openbaar vervoer daar bepaalde delen van het centrum niet toegankelijk voor auto’s zullen zijn en ook het aantal parkeerplaatsen gezien de grote toevloed van de mensen onvoldoende is.

Dit vind je misschien ook leuk