Andalusië heeft succesvolste zomer ooit met 26 miljoen overnachtingen

door admin
Andalusië heeft succesvolste zomer ooit met 26 miljoen overnachtingen

Volgens het regionale Ministerie van Toerisme vertoonden de cijfers in de Zuid-Spaanse regio de grootste groei in aantal overanchtingen na Madrid. ‘Andalusië had zijn beste zomer ooit na het ontvangen van 8,4 miljoen reizigers met 26,2 miljoen overnachtingen in de periode van juni tot september’, zo was te lezen in een verklaring van de Junta.

Het gaat om een verbetering van 3,5 procent ten opzichte van de zomer in 2018. Het waren grotendeels toeristen uit Spanje zelf die de toename veroorzakten. Deze groep bezoekers aan Andalusië nam toe met 6,5 procent ten opzichte van een groei van 0,7 procent van toeristen uit het buitenland. Met deze groei werden 47.000 banen gecreëerd in het hotelwezen. Dat is een toename van 4,2 procent ten opzichte van de zomer van vorig jaar.

“Het zijn spectaculaire cijfers en dat is zeer positief voor de sector. We hebben de beste toeristische zomer in de geschiedenis geoogst, die alle voorspellingen die we binnen de regionale regering hadden, overstijgen’, zei de vicepremier van de Junta en regionaal minister van Toerisme, Regeneratie, Justitie en Lokale Administratie, Juan Marín. 

Gedurende de zomermaanden nam Andalusië de derde positie in wat hotelbezetting in Spanje met 15,9 procent van alle geregistreerde overnachtingen in Spaanse hotels. 

Op landelijk niveau nam het aantal overnachtingen in september af met 0,6 procent. Deze daling was echter vooral toe te schrijven aan het faillissement van de grootste Britse touroperator Thomas Cook, aldus het ministerie.

De vooruitzichten voor het najaar zijn eveneens goed voor de regio. Marín: ‘we zouden ook in het najaar boven 3 procent groei kunnen uitkomen, wat betekent dat 2019 een jaar zal zijn waarin we Andalusië als vakantiebestemming kunnen verstevigen’.

Dit vind je misschien ook leuk