5 redenen om een Fly Drive naar Andalusië te boeken

door admin
5 redenen om een Fly Drive naar Andalusië te boeken

Je rijdt van plek naar plek en hoeft niet samen met andere reizigers de gids braaf te volgen. In plaats daarvan trek jij je eigen plan. Dankzij de lange kustlijn, het lekkere eten, de culturele rijkdom en de natuurlijke schoonheid van Andalusië ben je met een fly drive in deze regio verzekerd van een heerlijke vakantie.

1. Besparing op de reiskosten

We beginnen gelijk maar met de minst romantische reden van allemaal, maar wel een zwaarwegende: het budget. Zeker wanneer je een fly drive vakantie vroeg van tevoren boekt, kun je flink besparen op de reiskosten. Wanneer je in je eigen auto zou stappen, zou de kans zeer aannemelijk zijn dat je aan brandstof alleen al meer geld kwijt bent. En dan moeten we daar ook nog minimaal één overnachting onderweg bij optellen. Met een fly drive voorkom je gedoe en onnodig hoge kosten. Je kunt het beste Fly Drives naar Spanje vergelijken op FlyDriveReizen.nl.

2. Vrijheid, blijheid

Niet meer urenlang met je eigen auto onderweg zijn naar je vakantiebestemming, maar simpelweg in het vliegtuig stappen en op locatie de sleutel van jouw tijdelijke voertuig in ontvangst nemen. Met een fly drive door Andalusië weet je zeker dat je uitgerust aan je rondreis begint. Na een vliegreis van een paar uur begin je dus topfit aan je ontdekkingstocht door het zuidelijkste deel van Spanje. Je huurauto is prima uitgerust en afhankelijk van je precieze plannen kun je ook een wagen kiezen die geschikt is voor wat ruiger terrein. Geen zorgen dus, en alleen maar genieten!

3. Met een fly drive verken je ook het binnenland van Andalusië

De regio Andalusië is meer dan alleen een bestemming voor een zonovergoten strandvakantie. Alhoewel de stranden tot de mooiste van het hele land horen en het heerlijk vertoeven is aan de heldere Middellandse Zee, roept ook de andere kant van Andalusië je. Wanneer je met je huurauto het binnenland in rijdt, gaat er een verrassende wereld voor je open. De Andalusische natuur is overweldigend en riekt naar vervlogen tijden. De Moorse invloeden zijn nog overal te proeven. De pleintjes van de witte bergdorpjes (pueblos blancos) ademen het zuidelijke temperament.

4. Kennismaken met unieke architectuur

In het begin van de achtste eeuw vielen de Moren Spanje binnen om er vervolgens honderden jaren te heersen. Plaatsen als Granada werden pas na achthonderd jaar bezetting heroverd. Niet zo vreemd dus, dat de sporen van dit islamitische rijk overal terug zijn te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het Alhambra in Granada, de Mezquita in Córdoba en Real Alcázar in Sevilla. Technisch vernuft en oog voor verfijnde details kenmerkten de bouwstijl van de Moren. De Spanjaarden deden na eeuwen tal van aanpassingen. Deze mengeling van stijlen staat symbool voor de geschiedenis van de regio.

5. De rijke natuur van Andalusië ontdekken

Andalusië telt tal van natuurparken en beschermde reservaten. Plekken die je zonder een huurauto moeilijk zou kunnen bezoeken. De natuurparken beslaan samen bijna een vijfde van de hele regio. De Andalusische natuur behoort tot de meest gevarieerde van heel Europa. Zo vind je er niet alleen die prachtige witte zandstranden die je in de reistijdschriften ziet, maar ook semi-woestijngebieden, zoutvlakten, vulkanische rotsformaties en dichtbegroeide bossen. Laat je voorafgaand aan je fly drive goed informeren over de mogelijkheden en stippel een slimme route uit om zoveel mogelijk verschillende elementen van deze regio in je programma op te nemen. Veel plezier!

Dit vind je misschien ook leuk