Bouw gigantisch commercieel centrum Torremolinos binnenkort van start

door admin
Bouw gigantisch commercieel centrum Torremolinos binnenkort van start

Deze goedkeuring hing weer af van de benodigde aanpassingen aan de infrastructuur rond het te bouwen mega-complex dat ten zuiden van de afslag Torremolinos van de A7 en ten noorden van het Palacio de Congresos komt te liggen.

Intu Costa del Sol werd vorige week officieel gepresenteerd in het Melia Costa del Sol hotel in Torremolinos. De ontwikkelaars investeren 850 miljoen euro en het complex zal zo een 235.000 vierkante meter gaan beslaan. Jaarlijks verwacht men 30 miljoen bezoekers. Volgens de huidige planning zullen de werkzaamheden begin 2020 aanvangen,  de opening van het complex zou in 2023 moeten plaatsvinden.

Volgens de Britse projectontwikkelaars zal het project ruim 6000 directe banen genereren, 2000 voor de bouw en bijna 4500 als het centrum eenmaal geopend is. Tenminste 25 procent van de te vergeven banen zal naar de lokale bevolking gaan.

Het grootste deel van het complex, 142 duizend vierkante meter, zal winkelgebied worden. In het overige deel zullen 70 restaurants, parken, een stadsboerderij, een speeltuin, een beachclub en een auditorium met een capaciteit van 5000 bezoekers gehuisvest worden. Een elektrische trein zal de verbinding tussen het complex en het centrum van Torremolinos onderhouden.

De projectontwikkelaars benadrukten dat een eventuele Brexit geen invloed op de plannen zal hebben. Ook onderstreepte men nogmaals de financiële degelijkheid van de investeerders. Het complex zal milieuvriendelijk zijn, er zal gebruik gemaakt worden van gerecycled water en groene energie. Intu Costa del Sol zal Torremolinos weer op de wereldkaart zetten aldus de projectontwikkelaars.

Dit vind je misschien ook leuk