Negende editie Marbella Vierdaagse weer groot succes

door admin
Negende editie Marbella Vierdaagse weer groot succes

Dit jaar werden de feestelijkheden voor het eerst vanaf Plaza del Mar georganiseerd. Voor het M4DW team was het een hele uitdaging om alle logistiek en voorzieningen in goede banen te leiden, maar het is opnieuw gelukt. Het plein bood deelnemers en belangstellenden een prachtig uitzicht over de boulevard en de zee en bood eveneens voldoende schaduw dankzij alle bomen die er staan. Het weer was de M4DW dit jaar opnieuw gunstig gezind, kortom: de negende editie was een groot succes.

Ruim tweeduizend wandelaars van achttien nationaliteiten hebben afgelopen oktober gewandeld tijdens de negende editie van de Marbella 4 Days Walking in Marbella. Nadat de routes van verschillende lengtes waren afgelegd, genoten de wandelaars van een feestelijke sfeer op Plaza del Mar.

Verschillende routes

Wandelaars konden kiezen voor 1, 2, 3 of 4 dagen wandelen en liepen routes van 10, 20 of 30 kilometer. Per dag konden ze de afstand wijzigen en van deze mogelijkheid hebben veel mensen gebruik gemaakt. Deelnemers die bijvoorbeeld een lichte blessure hadden opgelopen, konden dan de volgende dag een kortere afstand afleggen, waardoor ze toch alle 4 dagen hebben kunnen volbrengen. Ook minder getrainde of fitte wandelaars kregen zo de kans om te genieten van de mooie omgeving van Marbella. Maar liefst 23 procent van alle deelnemers koos voor de nieuwe ‘korte’ route van 10 kilometer.

Marbella en omgeving

De eerste wandeldag, donderdag, is altijd de rustigste dag van de vier. De route op deze dag leidde de wandelaars door de rustige groene buitenwijken van Marbella en langs de luxe jachten in de haven van Puerto Banús. De route van 30 kilometer bracht de deelnemers tot in het gezellige dorp San Pedro de Alcántara. Op vrijdag, zaterdag en zondag kwamen ze door andere delen van Marbella, waaronder Altos de Marbella, Nagüeles, Lago de Tortugas, Sierra Blanca en natuurlijk grote stukken langs het strand.  

Goede doelen

Dit jaar heeft de organisatie van M4DW ervoor gekozen om Stichting Cudeca en het Rode Kruis te steunen. Beide goede doelen hebben veel donaties ontvangen die deelenmers tijdens het online inschrijven konden doen. Ook op het Plaza del Mar konden mensen geld doneren. Via deze weg willen beide stichtingen iedereen heel hartelijk danken voor hun steun.

Muzikale omlijsting M4DW

Voor het eerst dit jaar is gekozen voor een andere muzikale omlijsting. Elke ochtend konden deelnemers hun spieren opwarmen op de muziek van de band Mitá Mitá in samenwerking met de personal trainster van de M4DW. Vanaf het middaguur verzorgde DJ’s van MOOOV Events de muziek samen met veel verschillende artiesten; de Gypsy Bros, Campbell Bass, Ollie Hughes, Manuela Nelom en Ivanildo Kembell. Natuurlijk verhoogde de Swing Dixieland uit Nederland voor het derde achtereenvolgende jaar de dagelijks de feestvreugde met hun swingende noten waarop keer op keer enthousiast de polonaise werd ingezet. Op zaterdagmiddag gaf zanger Ger Vos nog een spetterend optreden dat werd gesponsord door Intergreen, Interchem en Tieleman keukens. Zo transformeerde het plein elke dag opnieuw tot een ware feestzaal, waar deelnemers en hun familie en vrienden hun spieren nog lang warm hielden door te dansen. Wie even wilde ontspannen, deed dat in de heerlijke loungehoek van cateraar Goyo.  

Korps Mariniers

Dit jaar deed een groep van het Korps Mariniers gedurende twee dagen mee. Ze wandelden niet, maar marcheerden gekleed in hun officiële uniformen en dat leverde een indrukwekkend schouwspel op voor andere wandelaars en toeschouwers.

Gladiolen en medailles

Net als bij de grote Vierdaagse van Nijmegen, kwamen ook in Marbella op de laatste dag bij de finish de gladiolen tevoorschijn. Speciaal voor deze gelegenheid werd het eindstuk van de route omgedoopt tot Via Gladiola en alle wandelaars kregen zo’n mooie bloem die symbool staat voor overwinning. Op het plein kregen de deelnemers die alle vier dagen hebben meegedaan een mooie M4DW medaille uitgereikt.

Dankwoord organisatie

De organisatie van de M4DW wil via deze weg alle deelnemers, sponsors, partners, media-partners, adverteerders, verschillende afdelingen van de gemeente Marbella, medische diensten, technici, artiesten, het korps mariniers, de goede doelen en de meewerkende horeca bedanken. En speciale dank gaat uit naar het 60-koppige team van vrijwilligers. Zonder hen was de organisatie van het grote evenement niet mogelijk geweest.

M4DW 2020

Volgend jaar vindt de jubileumeditie van Marbella Vierdaagse plaats op 8 – 9  – 10 – 11 oktober. Het zal de tiende editie worden. De organisatie hoopt dan 2.500 deelnemers te mogen verwelkomen en er een schitterend jubileumfeest van te maken. Walk on!

De cijfers

Tijdens de negende editie waren er 64% nieuwe deelnemers en 37% terugkerende deelnemers. De route van 10 kilometer werd gekozen door 23% van alle deelnemers, de route van 20 kilometer door 69%, de route van 30 kilomter door 8%. Achttien verschillende nationaliteiten deden mee. De top vier bestond uit Nederlanders, Spanjaarden, Belgen en Britten. De oudste deelnemende dame was 80 jaar, de jongste 9 jaar en de oudste deelnemende man telde 81 lentes en de jongste 10. Twintig trouwe deelnemers konden hun negende medaille in ontvangst nemen. Zie de video op deze pagina voor een sfeerimpressie van de M4DW 2019.

Dit vind je misschien ook leuk