Marbella ziet inkomsten stijgen door brexit

door admin
Marbella ziet inkomsten stijgen door brexit

Het aantal geregistreerde inwoners van Marbella is toegenomen met 10.000 personen in minder dan een jaar tijd. Britse bewoners van de Zuid-Spaanse kustplaats willen met het verkrijgen van een ‘empadronamiento’ hun rechten veilig stellen als Groot-Brittannië de EU verlaat.

Met de toename van 5 procent tot een totaal van 152.000 inwoners is Marbella nu de zevende grootste stad van Andalusië wat betreft bevolkingsaantal en daarmee is de gemeente de stad Huelva voorbijgestreefd. Felix Romero, wethouder Belastingzaken bij de gemeente zei dat geen enkele andere Spaanse stad deze mate van groei vertoont. Volgens Romero is de groei vooral te danken aan de talloze voorlichtingscampagnes die zijn gevoerd om de Britten op de voordelen te wijzen van een correcte registratie in het bevolkingsregister. Romero kon niet zeggen of de toename van de bevolking van Marbella toe te schrijven is aan residenten die eerder niet ingeschreven stonden of van nieuwkomers.

Dat Marbella nu 10.000 extra inwoners telt, is goed nieuws voor de gemeentelijke schatkist. Hoe meer inwoners, hoe meer geld de gemeente ontvangt van de centrale regering in Madrid en hoe meer geld er kan worden geïnd via de verschillende gemeentebelastingen. 

Dit vind je misschien ook leuk