Toeristensector bezorgd om schrappen directe vlucht Málaga New York

door admin
Toeristensector bezorgd om schrappen directe vlucht Málaga New York

De mededeling van Delta zorgde voor consternatie onder regionale politici en zakenlieden in de Zuid-Spaanse toeristensector. Deze hadden juist verwacht dat de vliegmaatschappij zou besluiten om de directe vlucht naar New York het hele jaar aan te gaan bieden in plaats van alleen in het hoogseizoen.

Francisco de la Torre, burgemeester van Málaga uitte zijn kritiek op de Spaanse luchthavenautoriteit Aena. Hij vraagt van die instantie ‘meer steun en toewijding voor Málaga’. Hij voegde daaraan toe dat de gemeente Delta Air Lines in 2018 nog een rapport heeft toegezonden waarin de hoge mate van interesse werd aangetoond voor een uitbreiding van de dagelijkse vluchten tussen de hoofdstad van de Costa del Sol en New York. Die directe verbinding wordt opgevat als een teken vanuit de markt voor de aantrekkelijkheid van de Costa del Sol als bestemming voor de Amerikaanse bezoekers, die doorgaans ook meer geld uitgeven.

Ook Juan Carlos Luna, de directeur van Marbella Club Hotel, een van de exclusiefste hotels aan de Costa del Sol, gaf aan verbaasd te zijn bij de beslissing van Delta terwijl de markt vanuit de VS met 20 procent op jaarbasis groeit.

Juan Marín, regionale minister van Toerisme, toonde zich wat rustiger: ‘Misschien is het niet winstgevend voor Delta Airlines of hebben ze andere bestemmingen of strategieën die meer prioriteit vereisen’. 

Dit vind je misschien ook leuk