Vithas privéziekenhuizen Costa del Sol enige met lage straling CT-scanners

door admin
Vithas privéziekenhuizen Costa del Sol enige met lage straling CT-scanners

Daarom heeft Vithas voor Hospital Vithas Parque San Antonio in Málaga een nieuwe, laatste generatie CT-scanner met een systeem voor lage stralingsdosis aangeschaft. Voor datzelfde doel is de CT-scanner van Vithas Xanit International met de benodigde technologie geactualiseerd tot een lage dosis CT-scanner. Vithas Rincón beschikte reeds over deze technologie.

Wat is een CT-scan?

Een CT-scan vervaardigt een minutieus driedimensionaal beeld van alle te onderzoeken delen van het lichaam. Het is een belangrijk hulpmiddel bij het stellen van diagnoses. Maar voor een CT-scan is een stralingsdosis nodig die kan oplopen tot honderd keer die van een röntgenfoto en dat kán kankerverwekkend zijn. Radiologen proberen bij CT-scans zo min mogelijk straling te gebruiken, maar de dosis moet nog wel voldoende zijn om een goed beeld te krijgen. Die dosis is afhankelijk van de structuur en grootte van het orgaan dat wordt gescand en van de omvang van de patiënt.

Het zoveel mogelijk beperken van de straling past binnen de constante inspanningen van Vithas Costa del Sol om de beste zorg te leveren aan hun patiënten.

‘Onderzoeken van de hoogste kwaliteit’

“We willen de toegang tot onderzoeken van de hoogste kwaliteit aan onze patiënten garanderen. Tegelijkertijd is het onze prioriteit de stralingsimpact op de patiënt zo laag mogelijk te houden. Dit met het grote aantal onderzoeken dat tegenwoordig zowel in preventieve screenings als op oncologisch gebied worden uitgevoerd voor ogen”, zegt Dr. Ignacio Álvarez, hoofd van Diagnostic Imaging Service van Vithas Xanit International Hospital.

Hij voegt toe: “Daarom zijn we gaan werken met de ASIR technologie (Adaptive Statistical Iterative Reconstruction), zodat al onze CT-apparatuur met een veel lagere stralingsdosis toch een betere beeldkwaliteit levert”. De ASIR technologie zorgt voor een reductie in de stralingsdosis van tussen 40 en 83 procent. Omdat er eveneens minder beeldruis optreedt, verbetert de beeldkwaliteit. Het resultaat is dus een beeld van zeer hoge resolutie met een minimale stralingsdosis. In vergelijking met de gangbare apparatuur wordt de straling tot 83 procent verminderd bij cardiale procedures en tot 50 procent bij scans van het hele lichaam.

Contact

Bij de ziekenhuizen en gezondheidscentra van Vithas kunt u binnen 24 uur terecht voor tests, binnen 48 uur voor een consult en binnen 72 uur voor een operatie. Vithas werkt met de belangrijkste zorgverzekeraars. Neem voor een consult contact op met de meertalige telefooncentrale via +34 952 367 190. Bel bij spoed 24/7 voor de medische dienst of ambulance met 900 200 116.

Dit vind je misschien ook leuk