De Drie Koningen zijn allemaal blank voor extreemrechtse partij Spanje

door admin
De Drie Koningen zijn allemaal blank voor extreemrechtse partij Spanje

Zowel Caspar, die volgens de traditie de Afrikaanse koning is en Melchior uit Azië, zijn op de kerstkaart als blanke mannen afgebeeld. De kerstkaart is verstuurd naar leden van de partij en naar diverse media. Juan Carlos Sanz Martín heeft als provinciaal leider van Vox de kaart namens het hele team in de provincie Cádiz ondertekend.

Op diverse sociale media heeft de kaart met drie blanke koningen al geleid tot opschudding omdat deze afkomstig is van de partij die de wetten op het gebied van migratie wil verharden en op vele manieren immigranten criminaliseert. Met die ideeën spreekt de partij veel mensen in Spanje aan. Bij de laatste landelijke verkiezingen werd Vox de derde grootste partij in het Spaanse parlement. Naar aanleiding van de ontstane polemiek stuurde de partij later een tweede kerstwens met daarop Jezus, Maria en Jozef afgebeeld met het Bethlehem op de achtergrond. 

Vanaf de 12e eeuw werden de drie mannen die eerst wijzen werden genoemd niet alleen steeds vaker afgebeeld als koning met een kroon, maar ook ieder met een verschillende huidskleur. Samen stonden de drie mannen voor de gehele wereld. Ze kregen ieder een kenmerk van de verschillende volken uit de drie tot dan toe bekende werelddelen Afrika, Azië en Europa. 

Lees verder

Waar staat de extreemrechtse partij Vox voor?

Wethouder Vox haalt buste Islamitische heerser Abd Abderraman III weg

Partijleider Vox verdedigt gebruik wapens in Spanje voor ‘goede Spanjaarden’

Controversiële steun van jager in Spanje aan extreemrechtse partij Vox

Vox belooft Spaanse jagers nationale parken open te stellen voor jacht

Dit vind je misschien ook leuk