Vithas Xanit Benalmádena pionier in behandeling prostaatvergroting met waterdamp

door admin
Vithas Xanit Benalmádena pionier in behandeling prostaatvergroting met waterdamp

De zogenoemde Rezum-techniek maakt een succesvolle behandeling mogelijk van goedaardige prostaathyperplasie. Dit is een vergroting van de prostaatklier die daardoor geleidelijk op de blaas gaat drukken, wat leidt tot problemen zoals onder andere pijn bij het plassen, constante behoefte om naar het toilet te gaan of incontinentie. Met de waterdamptechniek wordt de prostaatklier weer verkleind met een ingreep die slechts 10 minuten duurt en geen risico geeft op incontinentie of ejaculatieproblematiek.

Veel voorkomende aandoening

“Goedaardige prostaathyperplasie is een aandoening die momenteel meer dan 50 procent van de mannen vanaf 50 jaar treft. Vergroting van de prostaatklier leidt tot druk op de urinebuis, waardoor de kracht van de urinestraal vermindert  of zelfs volledig verdwijnt” legt Dr. Juan Arocena uit. Hij is hoofd Urologie in Vithas Xanit International ziekenhuis. “Er zijn medicamenteuze behandelingen voor prostaathyperplasie maar een van de belangrijkste problemen hiervan is dat deze meestal na verloop van tijd hun effectiviteit verliezen. In meer dan 60% van de gevallen betreffen bijwerkingen veranderingen op seksueel gebied, zoals vermindering van de ejaculatie. De nieuwe behandeling met waterdamp heeft, in tegenstelling tot de conventionele behandelingen, op geen enkele manier invloed op het seksuele functioneren van de patiënt, aldus de specialist.

Arocena legt verder uit dat het vóórkomen van deze aandoening geleidelijk toeneemt met de leeftijd en op 80-jarige leeftijd bijna 90% van de mannelijke bevolking aan deze aandoening lijdt. “Met deze nieuwe techniek behandelen we  de prostaat van de patiënt in één poliklinische sessie van minder dan 10 minuten, waardoor de kwaliteit van leven van de patiënten aanzienlijk wordt verbeterd”.

Rezum-techniek

De Rezum-techniek injecteert waterdamp rechtstreeks in de prostaat en veroorzaakt celdood van het gegroeide weefsel dat vervolgens door het lichaam zelf wordt geëlimineerd. “Het is een minimaal-invasieve techniek, die al enkele jaren wordt toegepast in landen zoals de Verenigde Staten, Zweden, Canada of het Verenigd Koninkrijk en door Vithas Xanit in de provincie Málaga wordt geïntroduceerd”, aldus dr. Arocena.

Voordelen van de behandeling met waterdamp

Een van de belangrijkste voordelen van de nieuwe behandeling ten opzichte van gangbare behandelingen is dat meer dan 90 procent van de gevallen van ejaculatieproblemen wordt voorkomen. Voorts is de interventie zeer snel en duurt tussen de 3 en 7 minuten en omdat het om een minimaal-invasieve techniek gaat, zijn de risico’s en kansen op bijwerkingen, zoals bloedingen, aanzienlijk gereduceerd. Bovendien is de behandeling veilig en efficiënt en is geen operatiekamer of verdoving nodig. De behandeling met waterdamp zorgt ervoor dat de prostaat met al zijn functies behouden blijft.

Contact

Bij de ziekenhuizen en gezondheidscentra van Vithas kunt u binnen 24 uur terecht voor tests, binnen 48 uur voor een consult en binnen 72 uur voor een operatie. Vithas werkt met de belangrijkste zorgverzekeraars. Neem voor een consult contact op met de meertalige telefooncentrale via +34 952 367 190. Bel bij spoed 24/7 voor de medische dienst of ambulance met 900 200 116.

Dit vind je misschien ook leuk