Chinees voetbalteam uit Coronavirus-stad Wuhan landt in Málaga

door admin
Chinees voetbalteam uit Coronavirus-stad Wuhan landt in Málaga

Het Andalusische ministerie van Gezondheid heeft een plan geactiveerd om de aankomst van de sporters en hun begeleiders te controleren en begeleiden. De Junta heeft al laten weten dat geen van de hen symptomen heeft die aan het Coronavirus zijn gerelateerd. De vlucht waarmee het team van Wuhan Zall landde op Málaga was afkomstig uit Istanbul en daarvoor kwam de ploeg uit Shanghai.

Om alarm onder de bevolking in Málaga te voorkomen, publiceerde de regioregering dinsdag een bericht waarin de bevolking tot kalmte wordt gemaand en ervan wordt verzekerd dat er geen enkel risico is dat het virus met het voetbalteam ook Málaga bereikt. De sporters en hun begeleiders hebben in quarantaine gezeten en de maximale incubatietijd van het virus is inmiddels ruimschoots verstreken. Bovendien was het team niet in Wuhan toen het virus daar uitbrak, maar in Guangzhou, een stad ruim duizend kilometer van Wuhan vandaan.

De trainer van het voetbalteam is de Spanjaard José González. Hij was eerder speler en trainer van Málaga C.F. Het is de tweede keer dat een team van Wuhan Zall in het winterseizoen in Andalusië komt trainen. De voetballers zullen tot 18 februari verblijven in Sotogrande (Cádiz). 

Het Coronavirus heeft in totaal al ruim honderd slachtoffers geëist en ruim 4.500 mensen zijn besmet. De meeste hiervan bevinden zich in China, maar het virus is inmiddels ook buiten de Chinese grenzen aangetroffen. In Europa zijn twee mensen in Frankrijk besmet en een in Duitsland.

Adviesgroep

In Andalusië heeft het ministerie van Gezondheid op maandag een adviesgroep samengesteld die bestaat uit een tiental professionals uit de gezondheidszorg en wetenschap. Volgens arts Inmaculada Salcedo, woordvoerster van de groep, is Andalusië goed voorbereid op de eventuele komst van het virus met een eerste besmetting. 

Lees ook: Spanjaarden in Wuhan keren komende dagen waarschijnlijk terug

Luchthaven Madrid hekelt uitblijven maatregelen tegen Coronavirus in Spanje

Spanje ontwikkelt protocol tegen het nieuwe Coronavirus

Dit vind je misschien ook leuk