Patroonheilige uit Spanje reist in naam mee naar Mars

door admin
Patroonheilige uit Spanje reist in naam mee naar Mars

Als alles volgens plan verloopt dan zal de naam van Nuestra señora de Flores, de patroonheilige van Álora (Málaga), in juli 2020 vertrekken naar Mars in een Rover-robot van NASA vanuit de Verenigde Staten. De Mars2020-expeditie heeft als doel om de astrobiologische omgeving van de planeet te verkennen. Het Amerikaanse ruimte-agentschap heeft de mogelijkheid geboden dat 150.000 mensen en bedrijven zich in konden schrijven om mee te reizen richting Mars.

Primeur Spanje met eerste heilige naam in de ruimte

De mensen en bedrijven zullen niet fysiek meereizen naar Mars, maar hun namen zullen in de robot meereizen naar de rode planeet. Een van de vergeven ‘instapkaarten’ staat op naam van Nuestra señora de Flores, de patroonheilige van Álora. Waarschijnlijk is dit de eerste heilige titel die de atmosfeer van de Aarde verlaat en voet zet op de rode planeet. 

NASA ontving miljoenen inschrijvingen van mensen en bedrijven over de hele wereld. Uiteindelijk koos de ruimteorganisatie 150.000 namen die mee mogen reizen naar Mars. Het doel van het registreren van de namen is dat wanneer de missie niet slaagt, de namen in de ruimte zullen blijven zodat – als iemand de robot vindt of als mensen zich uiteindelijk op Mars vestigen – deze namen zullen blijven voortleven.

Broederschap en Álora zitten in mijn hart

Sergeant Fernández heeft het dorp Álora en de beschermheilige van het dorp in zijn hart zitten en wilde iets doen om eer te betonen aan Nuestra señora de Flores. Hij is altijd onderdeel geweest van het broederschap en ondanks dat hij is verhuisd naar Barcelona ligt zijn hart nog in Álora. Hij heeft Nuestra señora de Flores in het geheim aangemeld en toen hij de instapkaart ontving, stuurde hij deze naar het broederschap in Álora.

Zijn oudere broer die nog wel in Álora woont vertelt dat het initiatief als een verrassing kwam. “Het broederschap is altijd trots als iemand van hen de grenzen overgaat en de boodschap van de beschermheilige elders binnen en buiten Spanje verspreidt. Het feit dat de naam van Nuestra señora de Flores nu naar Mars gaat is extra speciaal.” Aldus broer Álvaro Fernández García-Gordillo.

Het broederschap is er ontzettend trots op dat niet alleen de naam van Nuestra señora de Flores, maar ook de naam van Álora vereeuwigd zal worden in de ruimte. De ruimtereis van NASA staat gepland in juli 2020.

Dit vind je misschien ook leuk