Trein Costa del Sol moet nachtdienstregeling krijgen in zomer

door admin
Trein Costa del Sol moet nachtdienstregeling krijgen in zomer

Om 23:30 uur vertrekt dagelijks de laatste trein uit het centrum van Málaga richting Fuengirola en om 00:20 uur vertrekt de laatste trein uit Fuengirola richting Málaga. Mensen die aan de Costa del Sol verblijven en een dagje naar Málaga willen om daar ook ’s avonds nog wat te eten, moeten dan wel erg haasten. Zeker als er bijzondere evenementen plaatsvinden, zoals de Driekoningenoptocht, de show rond de kerstverlichting of de processies tijdens Semana Santa. 

De gemeente Fuengirola heeft nu unaniem besloten bij het Spaanse ministerie van Ontwikkeling te vragen om een uitbreiding van de dienstregeling van de Cercanías-trein die wordt beheert door het Spaanse nationale spoorwegbedrijf Renfe. De motie hiertoe werd gepresenteerd door het stadsbestuur en gesteund door de Partido Popular, PSOE, Izquierda Unida, Ciudadanos en Vox. Men wil dat de treinen minstens tot 3 uur ’s nachts blijven rijden in het zomerseizoen (van 15 juni tot 30 september) en op feestdagen of dagen met grote evenementen in een van de gemeentes die de trein passeert. 

Ruim 11,5 miljoen passagiers per jaar

Deze treinverbinding is een van de meest gebruikte en rendabele van alle korte afstandstreinen van Cercanías in Spanje. Jaarlijks maken meer dan 11,5 miljoen mensen gebruik van deze lijn. Volgens wethouder Rodrigo Romero kunnen er 800.000 residenten gebruik van maken, samen met de miljoenen toeristen die jaarlijks aan de Zuid-Spaanse kust hun vakantie komen vieren. In oktober werd als een online petitie met het verzoek om de dienstregeling ’s nachts uit te breiden door burgers unaniem goedgekeurd en aangenomen door de gemeente Málaga. 

Dit vind je misschien ook leuk