Geen kroketten maar pizza uit de muur in Málaga

door admin
Geen kroketten maar pizza uit de muur in Málaga

Op nationaal niveau is dit de eerste pizza-automaat van Spanje. Jean Daniel Hagolle, eigenaar van de pizzeria Pizzorro in Campanillas, is het brein achter dit vernieuwende initiatief in het zuiden van Spanje. Zijn automaat, die al enige maanden in in bedrijf is, levert 24 uur per dag pizza’s. ‘Het idee ontstond in Frankrijk en breidt langzaam uit. Er zijn nu wereldwijd 750 pizza-automaten’, zegt Hagolle in de krant SUR. Volgens hem zijn de automatenpizza’s van dezelfde kwaliteit als de verse pizza’s uit eigen keuken. ‘We maken de pizza’s elke dag op ambachtelijke wijze met lokale en verse producten. Later voegen we ze toe aan de automaat, zodat onze klanten ook buiten de uren dat we geopend zijn pizza kunnen eten. De machine fungeert dus gewoon als een oven op commando. De computer regelt de rest. Er kan voor maar liefst 12 verschillende pizza’s gekozen worden voor prijzen die variëren tussen 5,90 en 8 euro. Klanten kunnen er zelfs voor kiezen de pizza thuis in de oven af te bakken. 

Hagolle heeft de rechten voor Spanje voor de distributie van de pizza-automaat. Inmiddels staan ze ook in Guipúzcoa en Gerona. 

Dit vind je misschien ook leuk