Chaos en spanningen op vliegveld Málaga: iedereen wil tegelijk weg

door admin
Chaos en spanningen op vliegveld Málaga: iedereen wil tegelijk weg

Duizenden toeristen willen ‘nu het nog kan’ terug naar huis. Hier en daar waren spanningen in rijen met wachtenden. Op sommige punten was het volgens vliegveldpersoneel praktisch onmogelijk nog te bewegen. De vereiste minimale afstand tussen personen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, was voor velen niet te houden.

Personeel klaagt in de krant La Opinión de Málaga dat er vele uren gewerkt moet worden zonder dat is voorzien in extra veiligheidsmaatregelen zoals handschoenen of gezichtsmaskers. Gedurende de zondag stonden 180 vluchten gepland. Volgens de luchthaven zelf konden die probleemloos doorgaan ondanks de drukte. Door de omroepinstallaties werden reizigers gewezen op de geldende hygiënemaatregelen, zoals handen wassen etc. en werd gemeld dat er volop zeep was in de toiletten.

De Spaanse regering heeft de grenzen nog niet gesloten maar er zijn al vliegmaatschappijen zoals Easyjet – met voornamelijk vluchten op Spanje vanuit het Verenigd Koninkrijk – die stoppen met vliegen op het land. Dit gebeurt vanaf 17 maart. Vandaar dat onder de duizenden reizigers vandaag op vliegveld Málaga heel veel Britten waren.

Dit vind je misschien ook leuk