Andalusië opent speciale verpleeghuizen voor ouderen met Covid-19

door admin
Andalusië opent speciale verpleeghuizen voor ouderen met Covid-19

De maatregel moet voorkomen dat gezonde ouderen in hun verpleeghuis besmet raken met het coronavirus besmet raken. Ook wordt zo het personeel in verpleeghuizen beter beschermd. Met het initiatief wil het regionale ministerie van Gezondheid de zwarte scenario’s voorkomen waarin verpleeghuizen in Madrid en in het noorden van Spanje terecht zijn gekomen. Daar raakte de meerderheid van personen én het personeel in deze instellingen besmet en dat leidde tot een zeer hoog aantal doden.

Verpleeghuizen in de zwaarst getroffen regio’s meldden begin vorige week al dat de overheid hen vergeten lijkt te zijn. Er is een groot gebrek aan beschermend materiaal voor het personeel en een groot aantal personeelsleden zit al met een besmetting thuis, waardoor de ouderen niet meer goed bijgestaan kunnen worden. De vier speciaal voor besmette ouderen bestemde instellingen komen in Málaga, Cádiz (La Linea), Granada en Sevilla.

Málaga

In de provincie Málaga, de provincie met de meeste besmettingen in Andalusië, wonen 4.500 ouderen in verpleeghuizen. Deze instellingen hebben al instructies gekregen om een ‘gezond gedeelte’ en een gedeelte voor zieken in te richten, zodat de besmette bewoners zo goed mogelijk van de gezonde worden gescheiden. De verpleeghuizen waarvoor dat vanwege de beschikbare ruimte of inrichting onmogelijk is, kunnen hun besmette ouderen overbrengen naar een van de nieuw in te richten instellingen. 

Dit vind je misschien ook leuk