Bedrijf uit Sevilla ontwikkelt apparaat dat coronavirus doodt

door admin
Bedrijf uit Sevilla ontwikkelt apparaat dat coronavirus doodt

Diverse Spaanse media, zoals 20minutos, La Vanguardia en Europapress, schreven over de nieuwste uitvinding van Aquamile. Het bedrijf is gevestigd in Sevilla en is begonnen met de distributie van hun nieuwste uitvinding waarmee de lucht voor 99 procent gedesinfecteerd wordt. Het apparaat van het zuid-Spaanse bedrijf zorgt ervoor dat in de eerste 90 minuten na gebruik 95 procent van de virussen die in de lucht rondzweven geëlimineerd wordt.

Zelfde technologie als NASA

20minutos interviewde Garrido, de directeur van het bedrijf. Hij vertelt dat zijn apparaat alle organische elementen, zoals geur, schimmel, virussen en zelfs sigarettenrook, kan afbreken. “Deze technologie gebruikt NASA bij het desinfecteren van hun schepen wat ervoor zorgt dat er een stuk minder schoongemaakt hoeft te worden; ontzettend nuttig als er sprake is van een pandemie,” vertelt Garrido.

Export naar China

Het ontsmettingsmiddel is ontwikkeld door het Italiaanse bedrijf Idrobase Group samen met ruimtevaartorganisatie NASA. Op dit moment wordt het innovatieve apparaat gedistribueerd in Spanje en zal het worden geëxporteerd naar China en Italië om de verdere verspreiding van het coronavirus te stoppen. Het apparaat zuivert niet alleen de lucht, maar verspreidt ook ROS-moleculen (reactieve zuurstofsoorten) die ervoor zorgen dat oppervlakten en de lucht voor 99 procent worden gezuiverd.

Dodelijk voor corona en veilig voor mens en dier

De oxidanten zorgen ervoor dat er nauwelijks moleculen van het COVID-19-virus overblijven, waarbij de veiligheid van mens en dier wel wordt gegarandeerd. Op deze manier kunnen volgens Garrida ziekenhuizen, scholen, supermarkten, kantoren, etc. volledig worden schoongemaakt zonder dat alles moet worden ontruimt.

De directeur van Aquamile vertelt dat zij normaal gesproken de vraag naar hun apparaten aan kan, maar sinds het coronavirus overal ter wereld opduikt, heeft Aquamile problemen om deze leveringen bij te houden: Garrido vertelt: “In Spanje zijn er verschillende ziekenhuizen, supermarkten en magazijnen die wachten op de komst van onze apparaten. We verwachten deze bestellingen ‘binnenkort’ te kunnen leveren.”

Dit vind je misschien ook leuk