Bijzondere beelden van flamingo’s en dolfijnen langs de kust van Málaga

door admin
Bijzondere beelden van flamingo’s en dolfijnen langs de kust van Málaga

Doordat alle Spanjaarden thuis zijn vanwege de noodtoestand in het land, nemen dieren de plaats van badgasten maar al te graag over op de stranden langs de Costa del Sol. Een groep van ongeveer tien flamingo’s besloten deze week te ‘verhuizen’ naar playa de Misericordia net buiten het centrum van Málaga. Afgelopen woensdag ging een video op Youtube viral met beelden van de groep flamingo’s die nietsvermoedend aan het baden zijn in de branding van playa de Miserocordia.

Dieren ontdekken Spaanse dorpen en steden

Het feit dat de stranden de laatste weken vrijwel leeg zijn, geeft dieren de kans om hun territoria uit te breiden. Dit bleek eind maart al toen er zwijnen, pauwen, zeehonden en steenbokken in diverse Spaanse steden werden gespot. Dezelfde kans heeft deze groep flamingo’s niet laten liggen en tegenwoordig paraderen zij langs het strand van Misericordia.

Flamingo’s vaker in zoet water

In de lente leven deze flamingo’s normaal gesproken in het natuurgebied bij de monding van de rivier Guadalhorce wat enkele kilometers ligt verwijdert van het strand van Misericordia, net op de grens tussen Málaga en Torremolinos. Het gebied heeft een oppervlakte van 67 hectare en is vaak zeer in trek bij veel soorten watervogels, zoals flamingo’s, die in dit gebied rusten en op zoek gaan naar eten. Flamingo’s zijn vaker te zien in zoet water met riet en dat maakt het feit dat ze nu langs het strand lopen wel heel bijzonder.

Logische rustplaats onderweg van Afrika naar Europa

Directeur van kustwetenschappen in Spanje vertelde dat het niet vreemd is om op verschillende plekken langs de Costa del Sol flamingo’s te zien. Het is een heel logische plek om te stoppen als ze vanuit Afrika naar Europa vliegen. Zeker nu de badgasten weg blijven en dieren de ruimte en rust hebben om nieuwe plekken te ontdekken.

Niet alleen werden video’s gedeeld van het groepje flamingo’s die genoten langs het strand van Misericordia, ook werden video’s op Twitter gedeeld van dolfijnen die heel dicht langs de kustlijn van La Malagueta zwommen.

Dit vind je misschien ook leuk