Dit zijn de leukste activiteiten om te ondernemen in Malaga

door admin
Dit zijn de leukste activiteiten om te ondernemen in Malaga

Malaga wordt ook wel de leukste stad van de Costa del Sol genoemd, en ook de gelijknamige provincie heeft veel te bieden voor jong en oud. Deze zonnige bestemming in Andalusië trekt jaarlijks vele vakantiegangers aan en dat is niet voor niks. Er is namelijk van alles te beleven in en rondom de stad, waardoor je er met gemak weken kunt vertoeven. 

Fietsen door Malaga stad

Hoe kun je een stad nu beter leren kennen dan op de fiets? Een super leuke én gezonde manier om alle verborgen hoekjes te ontdekken. Er zijn tal van plekken in Malaga waar je fietstours kunt boeken, zelfs met Nederlandssprekende gids, die je langs de mooiste bezienswaardigheden brengen. Sommige tours kunnen worden gecombineerd met bijvoorbeeld een proeverij van verschillende tapas. Ook kun je gemakkelijk zelf een fiets huren en daarmee ook buiten het centrum van Malaga komen. De fietspaden zijn allemaal tiptop.

Spectaculaire wandelingen

Rondom Malaga bevinden zich prachtige gebieden die zich perfect lenen voor hikes in de indrukwekkende natuur. Een van de meest bekende wandelingen is wel de spectaculaire Caminito del Rey. Dit smalle pad kan bewandeld worden met gids en leidt langs enorme rotswanden die steil naar beneden lopen. Alleen besteed aan de echte avonturier! Ook in het natuurgebied Montes de Malaga kun je heerlijk wandelen, evenals op het prachtige pad langs de kust, de Senda Litoral die alle kustgemeenten met elkaar verbindt.

Tivoli World

Dit  is het grootste themapark aan de Costa del Sol en super leuk als dagactiviteit voor het hele gezin. Tivoli World is gemakkelijk vanuit Malaga te bereiken met de auto of het OV, en staat gegarandeerd voor een volle dag plezier. Er zijn meer dan 300 attracties te vinden, en er worden spectaculaire Flamenco- en muziekshows opgevoerd in het buitentheater. Mis het niet wanneer je in Malaga bent!

Excursies naar het binnenland

Heb je Malaga al helemaal ontdekt en wil je graag wat andere steden en dorpen bewonderen? Boek dan een excursie naar een van de steden in het binnenland, zoals het historische stadje Ronda of het prachtige Granada. Ook rijd je hier gemakkelijk heen met je eigen auto of een huurauto. Sla het Alhambra niet over en geniet van de uitzichten op de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada! 

Museum tours

Er liggen talloze leuke en interessante musea in Malaga. Dit maakt het leuk om strand en actieve dagen te combineren met wat cultuur. Zo kun je bijvoorbeeld de mooiste kunst bewonderen in het Picasso museum en het Carmen Thyssen museum, een collectie historische auto’s in het automuseum en moderne kunst van bekende namen zoals Frida Kahlo in het Centre de Pompidou. Behalve deze musea telt Malaga er nog veel meer. Ontdek ze allemaal tijdens een museum tour.

Kun je niet wachten om al deze leuke activiteiten zelf te gaan ondernemen? Boek zodra het weer kan dan je reis naar Malaga. Je zult je geen minuut vervelen!

Dit vind je misschien ook leuk