Guardia Civil houdt 83 mensen aan bij hanengevecht in Sevilla

door admin
Guardia Civil houdt 83 mensen aan bij hanengevecht in Sevilla

Toen de Guardia Civil lucht kreeg van de illegale bijeenkomst en op onderzoek uitging, waren de gevechten bij aankomst nog in volle gang. De aanwezigen bij de gevechten stonden dicht tegen elkaar aan in de ring en droegen geen basisbescherming als gezichtsmaskers of handschoenen. Toen de aanwezigen op de vlucht probeerden te slaan, kon de Guardia Civil, nadat ze om versterking hadden gevraagd, de verdachten alsnog aanhouden.  

Bekenden van de politie 

Van de 83 aangehouden personen waren de meesten bekenden bij politie wegens eerder gepleegde drugsdelicten. Ook trof de Guardia Civil in een garage metalen kooien en houten kisten met levende hanen aan die in de volgende gevechten zouden worden ingezet. Bij de kisten lagen ook nog zeven hanen die eerder gehouden gevechten niet hadden overleefd. Het onderzoek naar de eigenaar van de dieren is nog gaande. 

Weddenschappen om veel geld 

Volgens de Guardia Civil is bij de weddenschappen van deze illegale hanengevechten een grote hoeveelheid geld gemoeid. Een aantal van de aangehouden gevechtsassistenten hadden tussen de 5 en 6 duizend euro aan contant geld op zak. In het totaal kunnen hanengevechten meer dan 40 duizend euro opleveren. 

Ook bij de aanschaf van de hanen gaat het niet zelden om grote bedragen. Voor de zeer gewilde ‘Gallo Combatiente Español’ (Spaanse Gevechtshaan), waarvan het fokbeleid gereguleerd wordt door de regioregering van Andalusië, moet veel geld worden neergeteld. Om die reden ‘verdwijnen’ veel van deze exemplaren van boerderijen in de provincie Sevilla; een aanwijzing voor de Guardia Civil dat in de regio illegale hanengevechten plaatsvinden. 

Dit vind je misschien ook leuk