Andalusië toont trots en dankbaarheid voor lokale producten en boeren

door admin
Andalusië toont trots en dankbaarheid voor lokale producten en boeren

Als je valt dan sta je op. Dat is het motto van de Andalusiërs na de keiharde klap van de coronacrisis. Een van de eerste besluiten van het regiobestuur van Andalusië is om vooral het kopen en consumeren van eigen producten te stimuleren. Dit om de lokale ondernemers en bedrijven te steunen en om de boeren, veehouders en vissers te bedanken. Zij hebben namelijk de afgelopen maanden doorgewerkt om niet alleen voedingsmiddelen te kunnen leveren binnen hun eigen regio, maar ook aan andere regio’s in Spanje en ver daarbuiten.

Saamhorigheid en trots te zien in campagne Andalusië

De Spaanse krant El Mundo besteedde begin mei aandacht aan de saamhorigheid die is ontstaan in de Zuid-Spaanse regio en het initiatief van de Junta de Andalucía met de campagne ‘Llena tu mesa de Andalucía’ (Vul je tafel met Andalusië).

Op sociale media is de campagne gelanceerd met de hashtag #consumeandalucía waar lokale gerechten en producten met trots worden gepresenteerd en waar de dankbaarheid aan de mensen die wel door hebben gewerkt te tonen door hun producten in het zonnetje te zetten. De campagne heeft als doel om te consumptie van typische producten uit Andalusië te ondersteunen om een heftige crisis binnen de lokale markt zoveel mogelijk te voorkomen of te verzachten.

Landbouwsector in Andalusië leidend in Spanje

De agrovoedingssector is goed voor 10 procent van de werkgelegenheid in Andalusië en zorgt voor 12 procent van het BBP van de regio. Andalusië heeft een landbouwgebied van 4,4 miljoen hectare en heeft een hoge landbouwproductie en staat internationaal hoog aangeschreven. In de eerste twee maanden van 2020, vlak voor de coronacrisis in Spanje, exporteerde Andalusië voor meer dan 2,1 miljard euro aan voedingsmiddelen en drank.

In Andalusië is het aandeel van landbouwproductie die bekendstaat als milieuvriendelijk en duurzaam groot. De ecologische landbouw- en veeteelt biedt meer dan 42.000 banen.

Dit vind je misschien ook leuk