40-jarige man op klaarlichte dag vermoord in centrum Marbella

door admin
40-jarige man op klaarlichte dag vermoord in centrum Marbella

Het slachtoffer woonde in het centrum van Marbella, zo’n 100 meter van de plek waar hij werd vermoord. Hij stond iets voor twee uur in de middag te wachten om over te steken bij de rotonde aan de Calle Arturo Rubinstein vlak naast het gebouw Gran Marbella. Vlak voordat hij overstak, kwam een man naar hem toelopen die een machinegeweer tevoorschijn haalde en hem van dichtbij neerschoot. Het slachtoffer had geen kans te ontsnappen en overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Dader nog steeds voortvluchtig

Getuigen lieten aan de politie weten dat de schutter een helm droeg en vlak na het lossen van meerdere schoten op een motor ervandoor ging. De politie probeert nu te achterhalen of de dader alleen handelde of dat hij hoort bij een organisatie en er sprake is van een afrekening in het criminele circuit.

Spaanse politie start onderzoek naar verleden slachtoffer

Vlak na het incident kwamen meerdere eenheden van de Policía Nacional en Local naar de plek waar de moord is gepleegd om de omgeving af te zetten en getuigen te ondervragen. Daarbij werden een aantal mensen gefouilleerd. Vooralsnog is er niemand gearresteerd en is de dader nog op de vlucht. Het slachtoffer is na onderzoek van het lichaam en de omgeving van de plaats delict overgebracht voor de autopsie.

Een onderzoeksteam verdiept zich ook in het verleden van het slachtoffer. De Bosnische man zou vroeger betrokken zijn geweest bij druggerelateerde zaken en zou ook enige tijd hebben doorgebracht in een Spaanse gevangenis. Na vrijlating zou hij zich vorig jaar in Marbella hebben gevestigd.

Dit vind je misschien ook leuk