Macro-urbanisatie op Playa de Valdevaqueros Tarifa gaat niet door

door admin
Macro-urbanisatie op Playa de Valdevaqueros Tarifa gaat niet door

Tarifa trekt veel toeristen. De zee hier is erg geliefd onder (kite)surfers vanwege de wind die hier bijna altijd zorgt voor ideale golven. Het Andalusische Hooggerechtshof stak in 2018 al een stokje voor de plannen, maar de gemeente ging in hoger beroep bij het landelijk Hooggerechtshof. Die wees het beroep vorige week af. Met deze laatste uitspraak wordt nu definitief een streep gezet door het akkoord dat in mei 2012 werd bereikt in de gemeente met steun van de partijen PP en PSOE.

Milieugroepering Ecologistas en Acción is erg blij met de uitspraak die het behoud garandeert van een van de meest maagdelijke, waardevolle en beroemde stukken kust in het zuiden van Europa. De uitspraak bevestigt in die zin de ‘illegaliteit van het project omdat de plannen nooit zijn onderworpen aan milieubeoordelingsprocedures’, terwijl dat wel verplicht is’.

De waarde van dit stukje Spaanse kust werd bovendien meerdere keren bevestigd op regionaal, nationaal en Europees niveau door de grond als natuurpark, plek van communautair belang, zone van speciale bescherming van vogels en als biosfeerreservaat te bestempelen.

‘De macro-urbanisatie zou talloze wetten, bestemmings- en milieuplannen overtreden’, aldus stelde Ecologistas en Acción in 2018 na de uitspraak van het Andalusische Hooggerechtshof. 

Dit vind je misschien ook leuk