De veiligste stranden van Spanje liggen in Andalusië

door admin
De veiligste stranden van Spanje liggen in Andalusië

Maandag presenteerden twee raadsleden van de Junta de Andalucía op het strand van La Cable in Marbella hun plan voor de veiligste stranden van Spanje. Het regiobestuur heeft onder andere 3.000 extra mensen aangenomen om de stranden en de bezoekers maximaal te beschermen tegen het coronavirus. Aan het bieden van de veiligste stranden van Spanje hangt echter ook een prijskaartje; 34 miljoen euro kost het de regioregering van Andalusië om de stranden zo veilig en schoon mogelijk te houden in het post-coronatijdperk.

Andalusië investeert 34 miljoen euro voor veiligheid badgasten en stranden

De regioregering van Andalusië gaf 23,8 miljoen euro uit om extra mensen in te huren om de veiligheid van strandgangers tegen COVID-19 te waarborgen. Nog eens 10,5 miljoen euro werd uitgegeven om ervoor te zorgen dat de stranden op een juiste manier worden gereinigd en om de gemeentelijke voorzieningen zo schoon mogelijk te houden.

De ingehuurde veiligheidsmedewerkers zullen badgasten informeren over de ingevoerde hygiënemaatregelen. Ook zullen ze taken uitvoeren met betrekking tot de toegang van het strand en dienen zij de maximale capaciteit in de gaten te houden. Voordat deze mensen konden worden ingezet hebben ze allemaal een training doorlopen voor het handhaven van de openbare veiligheid. De medewerkers zullen vooralsnog worden ingezet van 15 juni tot en met 15 september.

Maatregelen voor maximale bescherming tegen COVID-19

Een van de raadsleden van Andalusië liet aan het eind van de dag tegen El Español weten dat de eerste dag waarop de stranden weer open waren goed is verlopen. Op de stranden werd voldoende afstand gehouden en mensen hielden zich aan de afspraken. Naast deze maatregelen om de stranden veilig en schoon te houden, heeft de regioregering 250.000 tests paraat voor het personeel van hotels en restaurants.

Andalucía Segura

Het keurmerk ‘Andalucía, Segura’ is een initiatief waarbij al ruim 300 bedrijven in de regio zich hebben aangesloten. Bedrijven, veelal horecaondernemingen en toeristische accommodaties, kunnen zich aanmelden bij het register voor toeristische activiteiten (RTA) en komen in aanmerking voor dit keurmerk als zij aan de gestelde voorwaarden voldoen.

Dit vind je misschien ook leuk