Dit zijn de leukste daguitstapjes vanuit Sevilla

door admin
Dit zijn de leukste daguitstapjes vanuit Sevilla

Vooral Sevilla is een heerlijke stad om te bezoeken, met zijn mix van culturen, levendige wijken en prachtige pleinen. In de stad zelf is natuurlijk genoeg te doen en te zien, maar het is ook leuk om je vakantie naar Sevilla af te wisselen met wat leuke daguitstapjes. De omgeving is namelijk ook prachtig! Benieuwd geworden? Bekijk dan de volgende leuke daguitstapjes vanuit Sevilla:

Ronda – 1 uur en 44 minuten rijden 

Ronda is een magische stad met Arabische invloeden, en is gebouwd aan een kloof op een plateau in de bergen dat wordt omringd door rivierdalen. Het is niet voor niks een van de meest bezochte plaatsen in Spanje en biedt vele boeiende bezienswaardigheden en spectaculaire uitzichten. De Puente Nuevo brug verbindt de oude Moorse stad met het nieuwe gedeelte over een diepe kloof. Dit is zeker de beroemdste bezienswaardigheid van Ronda. Daarnaast zijn er tal van gezellige pleintjes, prachtige historische kerken en andere monumenten en verschillende uitzichtpunten waarbij je de hele stad en zijn geweldige omgeving kunt bewonderen.

Doñana Nationaal Park – 40 minuten rijden

Deze bestemming is ideaal voor als je de drukte van de stad even wilt afwisselen met prachtige natuur. Doñana Nationaal Park is een van de belangrijkste beschermde natuurgebieden van ons continent, omdat het een belangrijk kruispunt van voor trekvogelroutes tussen Afrika en Europa. Ook is dit park het laatste toevluchtsoord voor een aantal bedreigde vogelsoorten. Daarnaast zijn de uitgestrekte duin- en waterlandschappen adembenemend! Dennenbossen en mediterrane planten worden afgewisseld met moerassen en je kunt hier uren wandelen zonder iemand tegen te komen (behalve vogels dan natuurlijk).

Sierra de Hornachuelos Natuurpark – 1 uur en 35 minuten rijden

Nog zo’n mooi beschermd natuurgebied, maar dan meer richting het Noorden van de provincie Sevilla, is Sierra de Hornachuelos. Dit fraaie stukje natuur ligt in de Guadalquivir-vallei in de provincie Cordoba (deze stad is ook een bezoek waard vanwege de beroemde Mezquita-Catedral). Het natuurpark strekt zich uit over 60.032 hectare, en is een van de meest ongerepte gebieden van Andalusië. Wandelliefhebbers kunnen hier echt hun hart ophalen in de weelderige groene heuvels, rivieren, en meren die zich uitstrekken zover je kunt kijken. Mis deze parel niet tijdens je weekend naar Sevilla!

Carmona – 30 minuten rijden

Deze oude, witte stad (pueblo blanco) is prominent gebouwd op een heuveltop en schittert in het zonlicht. Met zijn charmante paleizen, majestueuze kerken en twee prachtige Moorse forten die herinneren aan een rijk verleden is deze plek echt een lust voor het oog. Carmona is een van de oudste steden van het vasteland in Europa. Het historische centrum staat vol met eeuwenoude gebouwen en je kunt uren ronddwalen door mooie, smalle straatjes. Her en der kom je een gezellig pleintje tegen, tal van authentieke eettentjes en mooie doorkijkjes.

Jerez de la Frontera – 1 uur rijden

Dit op en top Spaanse stadje in de provincie Cadiz wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen en dat is zonde. In Jerez maak je de Spaanse cultuur namelijk nog echt! Het is de hoofdstad van de Andalusische paardencultuur én de lokale sherry. Daarnaast kom je hier de flamenco overal tegen. Jerez is een bruisende, no-nonsense Andalusisch stadje, waar je de ene na de andere verrassing tegenkomt wanneer je je neus achterna loopt. 

Zo zijn er dus tal van leuke plekken die perfect zijn als daguitstapje vanuit Sevilla. Zo wordt je stedentrip naar deze heerlijke stad nóg leuker! Check voor je vertrek wel even het advies van gezondheidsexperts over reizen in Spanje. Hasta Pronto!

Dit vind je misschien ook leuk