Feria van Fuengirola afgelast wegens corona

door admin
Feria van Fuengirola afgelast wegens corona

Volgens Isabel Moreno, wethouder Feesten gaat het om een unanieme beslissing van de gemeente en de Hermandad del Rosario Coronada en de Federatie van Peñas. Het besluit is genomen ‘op basis van verantwoordelijkheid’ en in lijn met de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten betreffende massa-evenementen. Het wel door laten gaan van de feesten die bijna een week duren zou een groot risico op verdere verspreiding van het coronavirus in de badplaats aan de Costa del Sol betekenen. Het besluit betekent ook dat de jaarlijkse processie van de Virgen del Rosario Coronada op 7 oktober en de romería op de voorafgaande dagen geen doorgang vinden.

‘Het is een pijnlijke maatregel, maar we gaan er vanuit dat iedereen die wel zal begrijpen. De huidige situatie laat ons geen andere mogelijkheid dan voorzichtig te zijn en situaties te voorkomen waarin veel mensen samen komen. Helaas kan het dit jaar niet zo zijn en zullen we een hele andere maand oktober beleven zonder onze feria’, aldus de wethouder. 

Moreno liet weten het bedrag van 300.000 euro dat de gemeente dit jaar aan de feria zou besteden nu volledig naar het Plan voor Economische en Sociale Reactivering gaat. Hiermee worden de sectoren en groepen in de samenleving geholpen die het meest zijn geraakt door de coronacrisis. 

Dit vind je misschien ook leuk