Andalusië overweegt beperkende maatregelen aan voor provincie Málaga

door admin
Andalusië overweegt beperkende maatregelen aan voor provincie Málaga

De Junta de Andalucía stelt vast dat het in Málaga niet meer om verschillende uitbraken van het coronavirus gaat, maar dat er sprake is van gemeenschapsbesmetting. Daarmee wordt bedoeld dat als gevolg van de hoge virusincidentie en een toenemend aantal ziekenhuisopnames de situatie niet meer onder controle is.

In de provincie zijn 222 mensen met Covid-19 opgenomen in een ziekenhuis. Dat is 30 procent van het totaal van alle in ziekenhuizen liggende patiënten van heel Andalusië (750). Van die patiënten liggen 117 op de afdeling intensieve zorg en 30 hiervan zijn opgenomen op een iC in Málaga. 

Elias Bendodo, regeringswoordvoerder, waarschuwt dat als de curve blijft stijgen er drastischer maatregelen nodig zijn dan die nu gelden in de provincie. De virusincidentie op basis van PCR-tests van de afgelopen 14 dagen in Málaga ligt op 202 positieven per 100.000 inwoners, terwijl het Andalusische gemiddelde op 124 ligt.

De regering wijst naar het toerisme in de provincie Málaga als oorzaak van de huidige crisis in de gezondheidssituatie. Toch moet dit nog nader worden bestudeerd omdat ook provincies als Huelva en Cádiz veel toeristen te verwerken hebben gehad de zomermaanden en de situatie rond het coronavirus daar veel minder nijpend is.

Men wil de komende dagen afwachten om te zien of de afname van het aantal toeristen in de provincie met het einde van de zomervakantie tot een daling van de curves gaat leiden. Is dat niet het geval dan worden nieuwe maatregelen afgekondigd. De autoriteiten zijn er wel duidelijk over dat dit in geen geval een terugkeer zal zijn naar specifieke fases van het de-escalatieplan, die de landelijke regering in mei en juni gebruikte om terug te keren naar een ‘nieuw normaal’.

Dit vind je misschien ook leuk