Malaga wil fietsen en steppen over de stoep en in voetgangerszones verbieden

door admin
Malaga wil fietsen en steppen over de stoep en in voetgangerszones verbieden

De wijziging in de gemeentelijke verordening voor duurzame mobiliteit, waaraan ruim een jaar is gewerkt, is goedgekeurd door het gemeentebestuur, maar moet nu nog door de procedure voor een definitieve goedkeuring. Naar verwachting zal deze aan het einde van het jaar afgerond kunnen zijn. 

Dan is het voor fietsers en gebruikers van allerlei andere voertuigen voor persoonlijke mobiliteit zoals elektrische steps, segways etc. verboden gebruik te maken van de stoep en voetgangerszones. Zij dienen uit te wijken naar fietspaden en de weg. Een uitzondering geldt voor ouders met kleine kinderen die bijvoorbeeld langs de boulevard willen fietsen. In dit geval geldt, zo zegt de wethouder in La Opinion de Málaga, het ‘gezond verstand’. Een andere uitzondering betreft inwoners van de stad met een eigen step. Die mogen wel door het centrum, maar moeten daar waar het druk is afstappen. 

Volgens de wethouder is een gevolg van de nieuwe verordening dat van bedrijven die fietsen of andere voertuigen voor persoonlijke mobiliteit verhuren speciale autorisaties worden geëist om hun activiteiten in de stad te kunnen blijven ontplooien.

Boetes voor het niet naleven van de nieuwe regels zullen tussen 60 en 500 euro bedragen voor 26 verschillende overtredingen. 

De wethouder geeft aan dat tijdens de periode van lockdown de gemeente tot 70 kilometer weg via nieuwe signalering geschikt heeft gemaakt voor fietsen en gebruikers van andere typen voertuigen voor persoonlijke mobiliteit.

Dit vind je misschien ook leuk