Geen enkele corona-uitbraak in hotels aan Costa del Sol

door admin
Geen enkele corona-uitbraak in hotels aan Costa del Sol

Dit heeft de voorzitter van de vereniging van Hotels aan de Costa del Sol Aehcos, Callejón Suñé gezegd. Hij benadrukte daarbij dat de veiligheid de hoogste prioriteit is geweest bij alle hotels. Ondernemers en uitbaters ‘hebben alle noodzakelijke investeringen gedaan om hun klanten en werknemers afdoende tegen het virus te beschermen’. Bovendien hebben de belangrijkste hotelketens hun eigen veiligheidsprotocollen opgesteld. In sommige gevallen waren die stricter dan opgelegd door het ministerie van Toerisme of door de deelregering van Andalusië. 

Suñé wijst op het belang dat deze bewezen veiligheid wordt ingezet als belangrijkste troef van de bestemming om de ingestorte vraag weer te doen laten opleven. De bezetting lag gemiddeld op 35 procent ten opzichte van normaal in juli en augustus. En dat terwijl een groot deel van de hotels niet eens open is geweest. 

De voorzitter van de hotelvereniging laat ook weten aan TouriNews dat de ondernemers overwegen zelf veilige toeristische corridors in te richten in samenwerking met de Spaanse luchthavenautoriteit AENA. 

Dit vind je misschien ook leuk