Málaga steekt kerstverlichting aan op 27 november

door admin
Málaga steekt kerstverlichting aan op 27 november

Daarom ontsteekt Málaga op 27 november de uitbundige kerstverlichting in het centrum. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal dit vanzelfsprekend en om veiligheidsredenen niet gepaard gaan met een groot feest waar massa’s mensen op afkomen. Ook is de coronapandemie er dit jaar de oorzaak van dat de dagelijkse muziek- en lichtshows in de hoofdstraat Calle Larios dit jaar worden opgeschort. Wel wil de gemeente muziek laten klinken in het stadscentrum. Zo kunnen mensen hun kerstinkopen toch nog doen in een warme sfeer en met een kerstgevoel in deze gekke periode.

Om ervoor te zorgen dat de kerstverlichting door de hele stad van Málaga kan branden, is het bedrijf Ximénez Iluminación al in augustus gestart met het ontwerpen van de versiering en met het voorbereiden van de installatie ervan. Het kerstklaar maken van Málaga kost dit jaar wederom rond 1 miljoen euro. Doel is om dit jaar nog meer straten in Málaga sfeervol te verlichten om zo mensen te lokken om de lokale economie een kleine boost te geven. 

Viering Driekoningen in Málaga onduidelijk

De gemeenteraad van Málaga liet weten zoveel mogelijk evenementen rondom kerst door te willen laten gaan maar er altijd voor te zorgen dat de maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 worden gehandhaafd. Op dit moment is het nog niet duidelijk op welke manier de intocht van de drie koningen op 5 januari aanstaande wordt vormgegeven.

Dit vind je misschien ook leuk